Miraculoasa supravieţuire a femeii „DECAPITATE” într-un accident de maşină VIDEO

O americancă din Phoenix a supravieţuit în mod miraculos după ce a fost "decapitată" intern în urma unui accident de maşină.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 10:17

Rachel Bailey este un caz rarissim, tânăra americancă supravieţuind în mod miraculos unui accident de maşină, după ce un nod vital al sistemului nervos a suferit un traumatism care este mortal în mod obişnuit. Coloana vertebrală i s-a rupt la nivelul la care aceasta se uneşte cu craniului.

Femeia nu numai că a supravieţuit, dar s-a născut, practic, a doua oară, ea scăpând şi de paralizie totală în urma teribilului accident de maşină din septembrie 2011, petrecut pe o autostradă din statul Arizona, dezvăluie Daily Mail, citând AZ Family.

Rachel, în vârstă de 23 de ani, este în recuperare încă, ea făcând progrese mari şi în reînvăţarea mersului şi a vorbitului. Totuşi, are unele probleme cu memoria, ea neputând să îşi reamintească nimic din ce s-a întâmplat într-o perioadă de aproximativ 5 săptămâni din jurul momentului când a suferit accidentul.

Întâlnire emoţionantă

„Nu am de gând să mă las învinsă de ceea ce s-a petrecut cu mine”, a  mărturisit supravieţuitoarea luni seara, la postul de televiziune 3TV, unde s-a întâlnit cu cei care au salvat-o din accident. Aceştia au fost pompierii din echipele de salvare care au sosit atunci la locul accidentului. La emoţionanta întâlnire, Rachel le-a spus că niciodată nu va fi în stare să le mulţumească îndeajuns pentru minunea de a fi salvat-o de la moarte. „Ei sunt eroii mei”, a spus, emoţionată, Rachel.

Căpitanul Wayde Kline, care a condus echipa la locul accidentului petrecut în martie 2011, a spus la rândul său că întâlnirea cu victima pe care a salvat-o a fost, într-adevăr, „emoţionantă”. Pentru acest eveniment, el a pregătit o cină festivă pentru Rachel, familia ei şi toată echipa lui. Kline a mai spus că reîntâlnirea cu Rachel a oferit echipei lui „şansa de a vedea partea şi partea fericită a intervenţiilor” pompierilor în astfel de urgenţe.

Ce este „decapitarea” internă

Când o persoană suferă o decapitare internă, şira spinării se rupe de craniu, iar capul se ţine ţine numai în ţesuturi şi muşchi.

În mod normal, pacientul moare după un asemenea traumatism, pentru că îi este afectată măduva spinării într-unul dintre punctele vitale. Dacă pacientul supravieţuieşte totuşi, rămâne paralizat de regulă. 

În intervenţiile chirurgicale care se practică în aceste cazuri, medicii folosesc plăci metalice şi alte dispozitive asemănătoare, precum şi grefe osoase pentru a reataşa craniul de şira spinării.