Mirajul criptomonedelor devine coşmar! Noi căderi masive pe toată piaţa crypto după un anunţ al FED! Milioane de speculanţi sunt disperaţi

Bitcoin a scăzut joi sub 43.000 de dolari, un minim al ultimelor săptămâni, după ce deciziile de la ultima întâlnire a Federal Reserve au arătat că se înclină spre acțiuni politice mai agresive, fapt ce a diminuat apetitul investitorilor pentru active mai riscante.

06 ian. 2022, 16:18
Mirajul criptomonedelor devine coşmar! Noi căderi masive pe toată piaţa crypto după un anunţ al FED! Milioane de speculanţi sunt disperaţi

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a avut o ultimă cotaţie de 42.700 de dolari, în scădere cu 1,7%, după ce pierduse 5,2% miercuri. O scădere sub pragul minim de 42.000 USD, de luna trecută, ar face ca acesta să fie cel mai slab din septembrie. Bitcoin atinsese un record de 69.000 USD în luna noiembrie.

Scăderea „s-a corelat cu mișcarea de „reducere a riscului în majoritatea claselor tradiționale de active”, a declarat Matt Dibb, COO al distribuitorului de fonduri criptografice din Singapore, Stack Funds, subliniind în special scăderile indicelui Nasdaq.

Mișcările de pe piețele criptomonedelor devin din ce în ce mai aliniate cu cele de pe piețele tradiționale, pe măsură ce crește numărul de instituții care tranzacționează atât criptomonede, cât și alte active, scrie Reuters.

Nasdaq a scăzut cu peste 3%, în cea mai mare scădere procentuală de o zi, din februarie 2021, după ce procesele verbale ale Fed au arătat că factorii de decizie din SUA au discutat despre reducerea bilanţului băncii la întâlnirea din decembrie, când au decis, de asemenea, să accelereze finalizarea programului lor de cumpărare de obligaţiuni.

Citeşte şi Mugur Isărescu despre Bitcoin: „Nu este o criptomonedă, este un criptoactiv speculativ”

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, care stă la baza rețelei Ethereum, a pierdut miercuri cu 5,2% și a atins cel mai scăzut nivel din octombrie, înainte de a reveni ușor la 3.460 de dolari.

Analiștii de criptomonede urmăreau, de asemenea, să vadă dacă protestele antiguvernamentale din Kazahstan, care au fost declanșate inițial de creșterea prețurilor la combustibil, ar afecta rețeaua bitcoin. Această ţară din Asia Centrală era al doilea cel mai mare centru din lume pentru minerit de bitcoin, declara anul trecut Cambridge Center for Alternative Finance, din Marea Britanie. La sfârșitul anului trecut, guvernul kazah a început să reprime unii mineri, temându-se că procesul consumatoare de energie folosea prea multă putere.

Citeşte şi Băutura care a înregistrat un profit colosal anul acesta! A depășit bitcoinul și acțiunile marilor firme de IT