Mircea Badea, despre intrarea în politică. A făcut anunţul în urmă cu puţin timp: „Mi s-a propus să candidez…”

Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În Gura Presei", a vorbit despre intrarea în politică. Prezentatorul a mărturisit că i s-a propus, la un moment dat, să candideze, însă exclude orice posibiltate de acest fel.

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 17:41
Mircea Badea, despre intrarea în politică. A făcut anunţul în urmă cu puţin timp: „Mi s-a propus să candidez…”

Nu voi intra în politică şi nici nu iau în calcul. Nu e pentru mine. Mi s-a propus la un moment să candidez la nu mai ştiu exact ce, dar asta se întâmpla acum 14-15 ani, era o tâmpenie, dar nu mi s-a propus să intru în vreun partid. Nu cred că am cine ştie ce viitor, deci nu iau în calcul.

Legat de jurnaliştii care lasă presa pentru politică nu am nicio părere, mă doare în cot, sunt sătul să am păreri, mai iau o pauză. a declarat Mircea Badea pentru DC NEWS.

Mircea Badea a dat lovitura în lumea televiziunii

La 45 de ani, Mircea Badea a fost desemnat realizatorul TV din 2019 în urma unui clasament realizat de publicația DCNews, care și-a îndemnat cititorii să își voteze preferatul din rândul prezentatorilor emisiunilor de tip pamflet. Mircea Badea, de la Antena 3, Moderatorul show-ului “În Gura Presei” conduce detașat cu 10.752 de voturi, adică 66% din voturi.

Surprinzător pentru mulți… locul doi a fost ocupat de Dragoș Pătraru cu emisiunea “Starea Nației” de la Prima TV. El a obținut 24,2% din voturi. Iar pe ultimul loc s-a clasat Radu Banciu, realizatorul “Lumea lui Banciu”, de la B1 TV. El a luat 9,8% de voturi. Cu toate acestea, este favorit pentru 1.598 de cititori care au votat.

Victor Ciutacu a declarat şi el, în exclusivitate pentru DC NEWS, în ce condiţii ar intra în politică, dar şi de ce pentru moment este un domeniu care nu i se potriveşte. 

„Mi s-a propus în repetate rânduri, inclusiv un loc perfect eligibil pe listele parlamentare din partea USL în 2012. Dl Crin Antonescu mi-a propus, am refuzat. E chestie publică asta, nu e de mine. Poate cândva voi muri de foame şi singura soluţie ca să supravieţuiesc va fi să mă înregimentez într-un partid politic. Cât fac meseria asta de ziarist şi cât mi-e foarte greu să mă regăsesc în oricare dintre formaţiunile politice din România, cunoscându-le liderii şi interesele, e de domeniul cvasi-imposibilului această variantă, a intrării mele în politică. Dar, repet, nu ştii niciodată ce se va întâmpla, unde te duce viaţa. Dar până acum nu am murit de foame şi nici nu mi s-a părut că moare politica românească fără mine.”, a declarat Victor Ciutacu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

„Mi-e greu să fiu ipocrit!” 

„Plus că nici nu mi s-a părut că aş avea un cuvânt de spus în politică. Ori, să mă duc să joc un rol de figurant în favoarea oricărei mişcări politice, asta poate să o creadă doar cine nu mă cunoaşte. Şi presupun că nimeni  nu se va la o parte să mă lase pe mine să conduc o mişcare politică veche sau nouă. Ăştia cu salvatul deja s-au inventat, nu ştiu, poate alţii care salvează ce rămâne după salvatori. Repet, nu e tipul meu, eu sunt un tip asumat, franc, şi mi-e foarte greu să fiu c*rvă, să fiu ipocrit. Ceea ce trebuie cu precădere să fie principala caracteristică a unui om de succes în politică, şi nu doar în România.”, a mai spus jurnalistul. 

„Depinde cum definim succesul în România. Să se întoarcă să facă bani şi jocurile unuia sau altuia, nu văd ce i-ar reţine. Să se întoarcă să facă audienţă presupune că au făcut audienţă înainte. Ori, cu toată dragostea, cu extrem de puţine excepţii, nu au făcut audienţă înainte. Să se întoarcă şi să facă după ar fi un miracol. Cu excepţia Gabrielei Firea, care a făcut audienţe în vremea de glorie a Antenei 3, restul sunt cam pa. Şi Turcescu a făcut audienţă în contextul Realitatea, având în vedere şi cum era viaţa atunci. În rest cine? Moise Guran? Tot zbura dintr-o parte în alta pentru că nu făcea audienţă, nu se uita lumea la el. Dar da, s-ar putea să se întoarcă să facă bani, aşa cum a fost şi cazul lui Moise Guran, care făcea consultanţă cu partidele în timp ce urla deontologia în el.”, a conchis Ciutacu.