Mircea Badea îl atacă pe Boloş după limitarea plăţilor cash: „Domnule Boloş, e un comandament de undeva? Cineva vrea să facă experimente în România?”

Scandalul pe tema impunerii de limite pentru plăţile cash continuă, iar unul dintre cei mai mari apărători ai acestei forme de plată, prezentatorul TV Mircea Badea, a lansat marţi seară un atac dur la adresa ministrului Finanţelor, Marcel Boloş care a promovat intens măsura.

04 oct. 2023, 17:51
Mircea Badea îl atacă pe Boloş după limitarea plăţilor cash: „Domnule Boloş, e un comandament de undeva? Cineva vrea să facă experimente în România?”

Guvernul României a hotărât limitarea plăţilor cash la 5.000 de lei pe zi, până la sfârşitul anului 2024, iar ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a explicat în repetate rânduri că măsura este una menită să reducă evaziunea fiscală.

Totuşi, faimosul prezentator al Antenei 3, Mircea Badea, contestă în continuare vehement măsura şi aduce şi argumente de luat serios în calcul.

„Să vorbim despre domnul Boloș, care și astăzi ne-a spus în direct la Antena 3 că PSD și Guvernul PSD va încerca să reducă treptat folosirea banilor cash, că e bine, că se luptă cu evaziunea și toate celelalte… În opinia mea, aberații!

Deci, domnul Boloș, hai să ne uităm foarte pe scurt ce spune Banca Centrală Europeană despre rolul cash-ului în viața omului.

Îți asigură libertatea și autonomia, de departe cel mai important lucru după părerea mea.

Îți asigură confidențialitatea, foarte, foarte important în opinia mea.

Te ajută să fii responsabil cu cheltuielile. Cash-ul îți permite să ții un control mai strict asupra cheltuielilor, de exemplu prin a preveni să supra-cheltuiești.

Citeşte şi: Numele lui Dragnea continuă să aibă greutate. Fiul şi nora fostului preşedinte PSD vor produce energie verde pe un teren de 460.000 de metri pătraţi din Turnu Măgurele

Domnu’ Boloş ia uitați-vă ce scrie The Guardian! Plățile cash au crescut în Marea Britanie, oamenii căutând soluţii ca să-și managerieze bugetele. Are legătură cu ce ne spunea și Banca Centrală Europeană că te ajută să ții altfel urma bilanțului cheltuielilor.

Numărul plăților folosind monede și bancnote au crescut cu 7% anul trecut în criza costului vieții, care sigur s-a mărit după o decadă de declin.

Vedeți, în Marea Britanie stimați cetățeni a crescut folosirea cash-ului! Boloș e meseriaș, el vrea să-l reducă. Așadar, îl întreb public fără niciun fel de problemă.

Mircea Badea: „Domnu’ Boloș aveți un comandament de la cineva și România ar fi un loc bun de experimentat?”

Domnu’ Boloș aveți un comandament de la cineva? Adică e un comandament? Cineva vrea să facă un experiment în România? Deci domnu’ Boloș ziceți, vrea cineva să probeze dacă merge treaba asta fără cash, din ce în ce mai fără cash și România ar fi un loc bun de experimentat? Vă întreb și vreau să răspundeți.

Nu e o întrebare retorică, vreau să răspundeți. Sau pur și simplu sunteți dumneavoastră inovativ și ăsta e rețeta lui Boloș pentru nu știu, suprimarea libertăților individuale, ca să se lupte Boloș cu evaziunea, că nu e în stare altfel?

Adică este strict? Vine această măsură absolut ineptă, vine strict din incompetența dvs. sau există un comandament? Asta e întrebarea, aștept! Eu și ca mine sunt mulți în țara asta şi așteptăm un răspuns”, a spus Mircea Badea.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu delegația FMI: ”Mă bucur că au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă”