Mircea Badea respinge plăţile cu cardul şi explică de ce are mereu cash la el: „Spălarea pe creier este îngrozitoare. Vor să controleze tot ce faci”

Cunoscutul realizator de televiziune Mircea Badea a vorbit joi seară, în emisiunea pe care o prezintă, despre plăţile cu cardul şi ce se ascunde în spatele eforturilor băncilor de a convinge populaţia să renunţe la banii cash.

07 apr. 2023, 22:18
Mircea Badea respinge plăţile cu cardul şi explică de ce are mereu cash la el: „Spălarea pe creier este îngrozitoare. Vor să controleze tot ce faci”

Mircea Badea spune că el are mereu bani cash la el şi că toate inovaţiile în domeniul plăţilor electronice au ca scop controlul autorităţilor asupra populaţiei, pe care el încearcă pe cât posibil să-l evite.

”Amazon a introdus o nouă ”șmechereală”, care se numește plătește cu palma. Cum? Plătește cu palma?

Vedem într-un filmuleț că pur și simplu pui mâna pe dispozitiv la magazin, fără card sau cash. Și cum faci? Te duci la ”chioșcu’ lu Pește”, pui cardul, pui mâna, pui și telefonul mobil, după aia ești de acord cu termenii de folosire, și după aia la casă, plătești cu palma.

Băi, oamenii sunt nebuni? Adică da, oamenii sunt nebuni. Nu era o întrebare, era o afirmație!

Citeşte şi: Cutia milei s-a reinventat, acum are POS. Credincioșii pot opta pentru donații contactless, cu cardul sau cu telefonul

Ce cred eu despre asta? Că este o cretinitate! Că este o cretinitate absolută! Înțelegeți? În loc să te duci la casă și să plătești ori cu cash sau cu cardul, mai întâi te duci la magazin, pui cardul jos, pierzi mult mai mult timp, după care pui palma, după care ești de acord cu condițiile, deci cardul aparține unei persoane cu palma asta. Și după aia nu mai pui cardul, pui palma. Care e treaba? De ce e asta o chestie tare? Adică de ce să nu pui cardul sau să nu plătești cu cash?

Mie nu mi s-a întâmplat niciodată să plec fără bani cash la mine. Nu înțeleg de ce nu pot să plătesc cu bani. Orice cumpăr… Care e treaba? Cum să nu am cash la mine?

Spălarea pe creier a oamenilor de pe planetă este îngrozitoare, dar oamenii merită! Toată propaganda asta, cardul este prezentat ca fiind comod și mijlocul modern de plată… Normal, vor să controleze orice vrei să faci, toate cheltuielile! Cine să știe? Autoritățile să știe!  Deci toată propaganda asta este pentru control!” a explicat Mircea Badea, la Antena 3.

Citeşte şi: ANAF va trimite notificări persoanelor fizice, în funcţie de rezultatele analizei de risc. Noile modificări ale Codului de procedură fiscală, publicate în Monitorul Oficial