Mircea Badea spune că nu bea apă de mai bine de 30 de ani. Băutura nesănătoasă cu care a înlocuit-o. „Uneori mă întreb cum de mai sunt în viață”

Mircea Badea a dezvăluit că nu mai bea apă de mai bine de 30 de ani fiindcă a înlocuit-o cu o altă băutură, dar pe care nu o recomandă.

24 nov. 2022, 23:16
Mircea Badea spune că nu bea apă de mai bine de 30 de ani. Băutura nesănătoasă cu care a înlocuit-o. „Uneori mă întreb cum de mai sunt în viață”

Anunțul lui Mircea Badea i-a luat prin surprindere pe urmăritorii săi, mai ales că apa este o substanță indispensabilă vieții și toată lumea ar trebui să o consume.

Mircea Badea: „Nu am băut apă de 30 de ani”

Prezentatorul tv a precizat că e conștient de faptul că acest obicei al său de a nu bea apă nu e deloc recomandat. În schimb, Mircea Badea consumă în cantități exagerate o altă băutură care nu îi face deloc bine organismului.

„Eu beau căldări de energizante pe zi și mă culc. Eu nu vă spun să faceți ca mine, Doamne ferește! Beau căldări de energizante de peste 25 de ani. Eu când citesc astfel de știri, mă întreb cum de mai sunt pe planetă. Eu am consumat energizante de zici că-s acționar. Nu mai zic cât ciuco am băut… Nu contest adevărul acestor articole, doar că uneori mă întreb cum de mai sunt în viață.”, a declarat Mircea Badea, pentru Antena 3 CNN.

Citește și Mircea Badea și Carmen Brumă, obligați să părăsească urgent locuința în care stăteau de ani de zile: „Așa a fost situația. A trebuit să facem față”

Mircea Badea a mărturisit că și medicii au fost la fel de șocați când au auzit că nu bea apă. Și-a făcut, de-a lungul timpului, numeroase controale, iar analizele au ieșit bine.

„Mai vorbesc ocazional cu câte un doctor și îi zic că nu beau apă. Se uită la mine mirat: ‘poftim?! Nu beți apă?! Nu este bine, trebuie să beți apă’. Și eu îi zic: ‘nu am băut apă de 30 de ani’. Mai beam apă când făceam sport, dar în rest, nu. Apoi, dacă mă vede cu un energizant, se crispează când aude că beau trei pe zi. Deocamdată nu am nimic. Bine… nici nu mi-am mai făcut analizele că poate le dau aparatele peste cap.”, a mai adăugat prezentatorul TV.

Cât de periculos e pentru organism să nu bei suficientă apă

În mod normal este recomandat să consumăm câte doi litri de apă pe zi. Consumul insuficient de apă poate avea un impact devastator asupra organismului, spun specialiștii. Corpul se poate deshidrata, iar efectele se văd instant. Creierul nu mai poate funcționa la capacitate normală și poate apărea oboseala fizică și psihică.

Dacă nu consumăm suficientă apă poate să apară și creșterea în greutate. Fenomenul e cunoscut sub numele de retenție de apă. Apa are un efect liniștitor și poate contribui la scăderea riscului de accident vascular cerebral.

Fără un aport normal de apă vei observa și apariția problemelor digestive: constipația, durerile abdominale și digestia încetinită sunt doar câteva dintre problemele care apar ca urmare a consumului insuficient de apă. În plus, funcția de filtrare a rinichilor va fi afectată: urina capătă o culoare închisă, iar toxinele sunt menținute în cea mai mare parte în corp, afectând starea de bine a întregului organism.

Citește și Teo Trandafir, dezvăluiri despre relația cu Mircea Badea. După 10 ani, despărțirea nu a fost deloc ușoară