Mircea Badea: „Un cutremur şi se prăbuşeşte inflaţia, ca să fac o glumă tâmpită!”

Mircea Badea nu este deloc optimist în ceea ce privește inflația, deși guvernatorul BNR a afirmat că în luna ianuarie a scăzut semnificativ și în continuare este pe un trend descendent. Mai mult, Mugur Isărescu spune că prețul facturilor va scădea în perioada următoare.

15 feb. 2023, 22:53
Mircea Badea: „Un cutremur şi se prăbuşeşte inflaţia, ca să fac o glumă tâmpită!”

În timp ce guvernatorul BNR estimează că inflația va coborî până la finalul anului la un nivel de 7%, și la 4,2% în 2024, Mircea Badea are altă părere.

Mugur Isărescu a precizat că toate ţările din Est, dar şi ţările din zona euro au inflaţie semnificativ superioară ţintei de inflaţie.

Citiți și: Mircea Badea a fost la un pas de moarte la cutremurul din 1977. „De-asta mai sunt în viață!”

„Rata anuală a inflației IPC este proiectată pe această traiectorie continuă, descendentă. Trebuie să spunem că nu suntem numai în această situație. Toate țările din est, dar și țările din zona euro au inflație semnificativ superioară țintei de inflație. Rămânem și la anul în afara țintei, dar mult, mult mai apropiat. Adică pe datele actuale ajungem cu rata inflației undeva la 4.2% față de 15 % în prezent și față de intervalul țintit plus minus 2.5%”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Mircea Badea a comentat declaraţiile guvernatorului Băncii Naționale, Mugur Isărescu, care a anunţat că scăpăm de inflație anul acesta și va reveni puterea de cumpărare, conform antena3.ro

Mircea Badea: „Noi nu am văzut încă maximul inflației!”

„Un cutremur şi se prăbuşeşte inflaţia, ca să fac o glumă tâmpită. Eu mi-aș dori, îți dai seama, să aibă dreptate guvernatorul.

Și nici nu-mi propun eu să fiu Doamne ferește, cine sunt eu să fiu în dezacord cu guvernatorul, numai că eu consider că noi nu am văzut încă maximul inflației. Adică, nu știu, poate o să scadă la 4.2 să zicem, dar va fi peste 16.8 cât a fost maxim.

Eu nu știu dacă o să fie mai bine. Că o să fie mai rău, sunt sigur, o să fie mai bine nu sunt deloc sigur.

Râde lumea. Pentru că nimic nu poate să crească pur și simplu direct așa, adică inclusiv prețul la orice are un impuls, după aia o corecție, îi zice, după aia alt impuls. Deci acuma suntem în pă corecție. Va fi un nou impuls. Eu personal mi-aș dori să fie adevărat. Poate că așa să se întâmple. Eu nu cred”, a spus miercuri, realizatorul emisiunii „În gura presei”

Rata anuală a inflaţiei în luna ianuarie 2023 comparativ cu luna ianuarie 2022 este 15,1%, arată datele publicate ieri de Institutul Național de Statistică (INS).

Citiți și: Cum arată apartamentul de lux în care s-au mutat Carmen Brumă și Mircea Badea. Imagini spectaculoase din noua locuință – FOTO