Mircea Băsescu a cerut revocarea măsurii arestului la domiciliu. Răspunsul îl va afla la sfârşitul lunii

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au cerut instanței, vineri, la Tribunalul Constanța, revocarea măsurii arestului la domiciliu. Judecătorii au rămas în pronunțare şi vor da verdictul pe 27 februarie.

20 feb. 2015, 11:52
Mircea Băsescu a cerut revocarea măsurii arestului la domiciliu. Răspunsul îl va afla la sfârşitul lunii

Cei doi inculpați s-au prezentat în fața magistraților la termenul fixat pentru stabilirea legalității și temeiniciei măsurii arestului la domiciliu. Judecătorii urmează să stabilească dacă mențin respectiva măsură sau acceptă cererea de revocare, scrie Agerpres.

Mircea Băsescu a susținut în fața instanței că el nu reprezintă un pericol public, menționând totodată că Justiția se face în sala de judecată, nu la televiziune.

Citeşte şi Traian Băsescu îşi apără FRATELE şi răspunde acuzaţiilor că ar fi luat BANI de la BERCEA

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a început derularea procesului. Următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru luna viitoare, pe 13 martie.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

În ianuarie 2015, judecătorii Tribunalul Constanța au hotărât că Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni — luni și miercuri, timp de câte trei ore, la o firmă din portul Constanța pe care acesta o administrează.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Citeşte şi Mircea Băsescu i-a pozat pe jurnalişti, pentru că sunt „drăguţi” VIDEO