MIRCEA BĂSESCU a depus cererea pentru AREST LA DOMICILIU

Mircea Băsescu a solicitat, miercuri, Tribunalului Constanţa înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Judecătorii urmează să analizeze solicitarea săptămâna aceasta.

23 iul. 2014, 09:05
MIRCEA BĂSESCU a depus cererea pentru AREST LA DOMICILIU

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus, miercuri dimineaţă, la Tribunalul Constanţa o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru clientul său.

Am depus cererea de înlocuire a măsurii arestului cu arestul la domiciliu. Se va judeca săptămâna aceasta, mâine sau poimâine, la Tribunalul Constanţa. E prima cerere de acest fel pe care o facem, instanţa a refuzat până acum eliberarea sub control judiciar”, a declarat Nelu Taşcă.

Avocatul a spus că cererea ar avea şanse de reuşită deoarece este o măsură mai restrictivă decât cea a eliberării sub control judiciar.

Citeşte şi MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din arest: Nu am vorbit cu Traian Băsescu, nu poate să mă sune

În 16 iulie, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost aduşi împreună din arestul Poliţiei Capitalei, cu o dubă, la Tribunalul Constanţa, care a judecat dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, instanţa decizând şi în cazul cererii de revocare a arestării.

Magistraţii au respins ca nefondată solicitarea lui Mircea Băsescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Citeşte şi MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din arest: Nu am vorbit cu Traian Băsescu, nu poate să mă sune

Hotărârea instanţei a fost contestată de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână la Curtea de Apel Constanţa, care, două zile mai târziu, a respins contestaţiile depuse de cei doi, decizia fiind definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Citeşte şi Mircea Băsescu, despre condiţiile din închisoare: „Sunt DECENTE”. Vezi cu cine stă în celulă

Dosarul a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa în 14 iulie, iar primul termen de judecată a avut loc miercuri.

Înainte de a fi trimis în judecată, Mircea Băsescu a formulat o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, care trebuia să se judece marţi la Tribunalul Bucureşti. Instanţa şi-a declinat competenţa de soluţionare a cererii în favoarea Tribunalului Constanţa, unde se judecă şi dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi pe Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.