Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă

Mircea Băsescu, condamnat în vara anului trecut la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, poate fi eliberat condiţionat, după ce Judecătoria Medgidia a judecat miercuri solicitarea sa. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

RomaniaTV.net
19 iul. 2017, 03:51
Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă

UPDATE: Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis, miercuri, solicitarea lui Mircea Băsescu de liberare condiționată. Fratele fostului președinte a fost condamnat în vara anului trecut la patru ani de închisoare pentru trafic de influență. Decizia nu este definitivă.

Judecătoria Medgidia analizează, în şedinţa de miercuri, cererea lui Mircea Băsescu de a fi eliberat condiţionat. Iniţial, termenul de judecată fusese stabilit pentru 12 iulie, dar apoi a fost preschimbat pentru 19 iulie. Indiferent de decizia instanţei, hotărârea poate fi atacată atât de către Mircea Băsescu, cât şi de DNA, la Tribunalul Constanţa.

Aceasta este cea de-a treia cerere de eliberare condiţionată depusă de Mircea Băsescu.

În toamna anului trecut şi la începutul acestui an, Judecătoria Medgidia a decis că fratele fostului preşedinte al României poate fi eliberat condiţionat. Deciziile respective au fost contestate de către DNA, iar Tribunalul Constanţa a hotărât în ambele cazuri să admită contestaţia procurorilor anticorupţie, astfel că Mircea Băsescu a rămas în penitenciar.

Tribunalul Constanţa a considerat, la finalul lunii martie, când a respins a doua cerere a lui Mircea Băsescu de liberare condiţionată, că acesta îndeplineşte fracţia prevăzută de lege pentru a putea solicita liberarea condiţionată, precizând însă că nu există indicii temeinice că pedeapsa executată până în momentul respectiv şi-a atins scopul.

Instanţa a decis atunci că Mircea Băsescu mai poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată după trei luni.

El execută pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă, iar în luna februarie i-a fost schimbat regimul de detenţie de la semideschis la deschis, fiind mutat la secţia exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

viewscnt