Mircea Băsescu rămâne în AREST

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia lui Bercea Mondial, au fost aduşi, marţi, la Curtea de Apel Constanţa, unde a fost judecată contestaţia acestora la decizia Tribunalului, care le-a respins cererile de revocare a arestului preventiv.

19 aug. 2014, 07:26
Mircea Băsescu rămâne în AREST

Mircea Băsescu rămâne în arest. Magistraţii Curţii de Apel au respins marţi contestaţia la decizia Tribunalului Constanţa de a-i respinge cererea de revocare a arestului preventiv.

Avocatul lui Mircea Băsescu a declarat că nu are argumente noi pentru eliberarea acestuia, dar consideră că prima instanţă nu lămureşte lucrurile.

„Argumentele sunt aceleaşi, în lipsa unei motivări concrete rămân aceleaşi argumente. Nu există motivare concretă, s-a susţinut la fel ca data trecută că este o perioadă prea scurtă în care a stat arestat preventiv. O aberaţie. Opinia noastră este că trebuie să se ia o altă măsură”, a afirmat avocatul Nelu Traşcă.

Alături de Mircea Băsescu a sosit şi Marian Căpăţână, presupusul intermediar al şpăgii, care şi el a cerut să fie eliberat.

Cererea de eliberare din arest a fratelui preşedintelui vine la o zi după ce magistraţii Tribunalului Constanţa au decis luni ca ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, să fie transferat în arest la domiciliu.