Mircea Băsescu: Preşedintele Traian Băsescu nu are niciun fel de legătură cu relaţia mea cu familia Anghel

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României a afirmat, într-un comunicat de presă, că modul în care au fost prezentate imaginile cu discuţiile sale cu cei din familia lui Bercea Mondial este unul nepotrivit astfel încât să dea impresia că există o legătură de cauzalitate între subiectul banilor daţi lui Marian Căpăţână şi cel al dosarului din justiţie al lui Bercea.

RomaniaTV.net
19 iun. 2014, 06:11
Mircea Băsescu: Preşedintele Traian Băsescu nu are niciun fel de legătură cu relaţia mea cu familia Anghel

Mircea Băsescu a reacţionat după înregistrările apărute în presă. „În primul rând semnalez faptul ca atragerea Institutiei Prezidentiale si a Presedintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Presedintele României, Traian Basescu nu are niciun fel de legatura cu relatia mea cu membrii familiei Anghel”, se arată în comunicatul lui Mircea Băsescu.

Acesta susţine că a pomenit numele fratelui său în contextul în care şi el ştia de cazul lui Bercea Mondial întrucât era de notorietate publică. „Este regretabil ca se încearca denigrarea Institutiei Prezidentiale în conditiile în care Presedintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat si a reusit sa faca Justitia sa poata functiona în România. Cu privire la presupusele fapte de coruptie de care sunt acuzat, Justitia îsi va spune cuvântul fara a beneficia de avantajul de a fi fratele Presedintelui României”, crede Mircea Băsescu.

Cât despre subiectul banilor, Mircea Băsescu susţine că era vorba de un împrumut făcut de Marian Căpăţână de la familia Anghel. „Sumele de bani respective sunt mentionate în referire la momentul restituirii acestora de catre Marian Capatâna membrilor familiei Anghel, care a avut loc în prezenta mea, în biroul meu din Portul Constanta. Nu pot sa nu observ ca secventele difuzate sunt scoase din context si puse în asemenea ordine în scopul de a da impresia ca exista o legatura de cauzalitate între discutiile care privesc banii si discutiile referitoare la dosarul lui Anghel Sandu”, argumentează Băsescu.

El consideră că imaginile difuzate de Antena 3 nu fac decât să-i confirme declaraţia dată în faţa procurorului DNA. „Fac precizarea ca aceste imagini trebuie analizate în integralitate si coroborate cu toate celelalte probe aflate în dosarul de santaj. Astfel, din interceptarea realizata de procurorii si ofiterii DGA a discutiilor purtate între mine, membrii familiei Anghel si Marian Capatâna rezulta fara echivoc natura relatiilor dintre parti. Certitudinea este ca Marian Capatâna a împrumutat o suma de bani de la familia Anghel pe care umeaza sa o restituie si cel mai important este ca eu nu am solicitat si nici nu a primit nicio suma de bani”, a conchis Mircea Băsescu.