Mircea Băsescu cere AREST LA DOMICILIU

Mircea Băsescu vrea să fie mutat în arest la domiciliul lui din Constanţa. Potrivit România TV, avocatul fratelui preşedintelui Traian Băsescu va depune o cerere în acest sens la Tribunalul Constanţa.

RomaniaTV.net
22 iul. 2014, 11:46
Mircea Băsescu cere AREST LA DOMICILIU

„Vom face o cerere de înlocuire a arestului cu arestul la domiciliu. Ar avea mai multe şanse pentru că este o măsură mult mai restrictivă decât controlul judiciar”, a declarat Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu se află în arest după ce Curtea de Apel din Constanţa a respins, vineri, contestaţia fratelui preşedintelui şi a decis să prelungească starea de arest preventiv cu încă 30 de zile.

La ieşirea de la Curtea de Apel, Nelu Taşcă a afirmat că în faţa instanţei de judecată clientul său a declarat că este nevinovat pentru toate acuzaţiile care i se aduc.

Apărătorul lui Mircea Băsescu a atras atenţia că, pe parcursul anchetei, Izaura Anghel şi fratele său, Florin Anghel, au dat declaraţii contradictorii. Florin Anghel a susţinut că banii au ajuns la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpăţână, de altfel acuzat de procurori de complicitate la trafic de influenţă. Izaura, în schimb, a afirmat că banii au ajuns direct la Mircea Băsescu. În acelaşi timp, avocatul a invocat faptul că filmările depuse la dosar de familia Anghel nu sunt cele originale, astfel că expertiza nu ar fi putut fi făcută pe probe veridice.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în baza rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune.

Tribunalul Bucureşti a decis marţi că nu mai are competenţa să judece cererea de revocare a măsurii arestării preventive depusă de Mircea Băsescu, cauza fiind trimisă la Tribunalul Constanţa.