Mircea Băsescu dă în judecată postul Antena 3 şi cere 1 MILION de euro despăgubire

Mircea Băsescu dă în judecată oamenii lui Voiculescu. Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu vrea să-i convingă pe judecători că imaginea familiei sale a fost afectată, după ce Antena 3 făcut dezvăluiri despre o posibilă implicare a sa într-un dosar de trafic de armament.

RomaniaTV.net
18 feb. 2016, 13:08
Mircea Băsescu dă în judecată postul Antena 3 şi cere 1 MILION de euro despăgubire

Mircea Basescu spune că a fost pur şi simplu linşat mediatic în cazul presupusei mite de la Bercea Mondial şi a declarat pentru România TV că este decis să-şi apere imaginea.

„I-am dat în judecată şi le-am cerut un 1 milion de euro… Tot ce au făcut, a dăunat extraordinar mult. Nu doar preşedintelui, cu care aveau ei ce aveau, mi-a dăunat foarte mult şi mie, le-a dăunat copiilor mei, copiilor fratelui meu. Ceea ce au făcut este foarte urât”, a declarat Mircea Băsescu la România TV.

„Cel mai tare m-a durut implicarea familiei. Dacă ai ceva cu un preşedinte de ţară, bata-te cu ăla dacă poţi, dar lasă-i familia în pace. Au fost numai minciuni, exagerări. Partea de afaceri a fost şi ea afectată, dar aia e altă poveste. Afacerile sunt afaceri; azi le faci, mâine nu le mai faci… Nu pot nominaliza un vinovat principal, este vorba de politica postului, cine o stabileşte probabil este vinovat. Ceilalţi sunt nişte executanţi, sunt plătiţi să facă şi să spună ce spun. Ca un actor, ca un papagal sau un automat cu fise; important e cine le bagă fisa şi cine le dă bani. Pagube financiare am avut foarte multe, iar ei au foarte mulţi bani. Cred că justiţia, când stabileşte sumele astea se gândeşte şi cât a pierdut unul, dar şi cât poate să pătesască altul. Nu poţi să ceri un milion de euro unui strungar sau unuia care munceşte pe salariul mediu pe economie, dar la unii care se scaldă în bani… Au 60 de milioane de euro stabiliţi numai de instanţă. Au de unde să plătească, nu-i plângem noi…ei se plimbă, îşi cumpără premii prin SUA, îşi cumpără diplome prin Anglia, am văzut pe directorul lor la nu ştiu ce masă pe la Munchen. Au bani să se plimbe, nu ca un amarat cu salariul mediu, cum sa-i ceri aluia 1 milion de euro”, a spus Mircea Băsescu.