Mircea Băsescu, din nou în faţa judecătorilor. Fratele fostului preşedinte are iar probleme cu legea

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, are din nou probleme cu legea. Acesta a fost prins în ofsaid de agenţii de circulaţie.

17 dec. 2019, 06:36
Mircea Băsescu, din nou în faţa judecătorilor. Fratele fostului preşedinte are iar probleme cu legea

Mircea Băsescu începe anul 2020 cu un nou proces, deschis chiar de el, la Judecătoria Braşov, în care a solicitat anularea unei amenzi pe care a primit-o pe 12 august, scrie spynews.ro. Iniţial, Mircea Băsescu a deschis două procese diferite, la aceeaşi judecătorie, însă, după ce au constatat că două instanţe vor judeca acelaşi lucru, magistraţii au decis pe 4 decembrie să conexeze cererile, iar dosarul să fie judecat de prima instanţă sesizată. Astfel, cererea lui Mircea Băsescu va fi analizată pe 5 februarie 2020, când acesta este citat în faţa judecătorilor.

Citeşte şi Traian Băsescu a dezvăluit care este whisky-ul preferat. Ce a învăţat de la primul comandant

A comis un accident, cu două luni înainte de amendă

Cu două luni înainte de a fi sancţiona contravenţional pe raza judeţului Braşov, Mircea Băsescu a fost implicat într-un eveniment rutier produs la intrarea în Eforie Nord, după ce a încălcat flagrant legea. Mircea Băsescu circula pe DN 39, dinspre Eforie Nord către Agigea, iar la un moment dat a făcut un viraj la stânga, pentru a întoarce, peste marcajul dublu continuu. În acel moment, mașina condusă de fratele fostului președinte Traian Băsescu a fost lovită de un autoturism condus regulamentar din sens opus de o femeie de 61 de ani.

În urma impactului, au fost rănite ușor șoferița și o altă femeie de 49 de ani, pasager în mașina acesteia, au explicat polițiștii constănțeni. Una dintre victime a suferit traumatism cranio-facial, iar cealaltă are traumatism cranio-facial și lombar. În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. „Am vrut să ies spre o fermă, să o iau spre Agigea, iar doamna m-a lovit în spate”, a declarat fratele fostului președinte al României, la scurt timp după eveniment.