Mircea Băsescu este liber. Fratele fostului preşedinte a părăsit penitenciarul: „Trece omul şi peste asta. Mi-a fost dor de copii”

Mircea Băsescu a scăpat de puşcărie. Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a părăsit, luni, Penitenciarul Poarta Albă la câteva ore după ce Tribunalul Constanţa a decis că poate fi eliberat condiţionat.

RomaniaTV.net
11 sept. 2017, 11:12
Mircea Băsescu este liber. Fratele fostului preşedinte a părăsit penitenciarul: „Trece omul şi peste asta. Mi-a fost dor de copii”

Mircea Băsescu a părăsit sediul Secției externe Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, unde a executat un an și trei luni de închisoare.

„Mă simt bine. (…) Trece omul, ce să facem”, a declarat Mircea Băsescu, la ieşirea din penitenciar, întrebat cum a reuşit să depăşească cele mai grele momente în închisoare.

„Mi-a fost dor de copii”, le-a mai spus fratele lui Traian Băsescu, jurnaliştilor.

 

Mircea Băsescu a executat 860 de zile de arest, incluzând perioada de arest la domiciliu, din totalul de 1.461 de zile de închisoare la care a fost condamnat.

Mircea Băsescu a spus în faţa instanţei că are probleme de sănătate, că este nevoit să îşi cumpere medicamentele de care are nevoie şi că alţi condamnaţi cu pedepse mai mari decât a sa au fost puşi deja în libertate. El a mai spus că nu va fi tentat să săvârşească alte fapte de corupţie după ieşirea din închisoare.

Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat, astfel, decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce, anterior, Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară.