MIRCEA BĂSESCU, o nouă încercare EŞUATĂ: Fratele preşedintelui rămâne în AREST

Mircea Băsescu a mers, luni, în faţa magistraţilor pentru a cere înlocuirea măsurii de arest preventiv cu arestul la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins însă cererea depusă în acest sens de fratele preşedintelui, astfel că Mircea Băsescu rămâne în continuare în arest preventiv.

01 sept. 2014, 09:05
MIRCEA BĂSESCU, o nouă încercare EŞUATĂ: Fratele preşedintelui rămâne în AREST

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest preventiv, respingând astfel cererea avocaţilor privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, transmite România TV.

Înainte de judecată, avocatul Nelu Traşcă spunea că este „a doua cerere” depusă şi îşi exprima speranţa că Mircea Băsescu va fi eliberat.

În plus, la final, Traşcă declara că „magistratul a fost destul de receptiv” la solicitările făcute şi se arăta încrezător într-o „soluţie bună”. Avocatul preciza că a cerut retrimiterea dosarului la Parchet, explicând că înregistrările depuse la dosar „nu sunt autentice”.

„Argumentele noastre au fost legate de trecerea timpului de promovare a excepţiilor (…) Soluţia corectă ar fi ca dosarul să se întoarcă la Parchet. Am ridicat excepţii cu privire la mijloacele probatorii. Nu pot fi primite acele înregistrări pentru că nu sunt autentice şi nu pot fi verificate şi, de asemenea, nu pot fi primite declaraţiile martorilor pentru că nu se coroborează cu înregistrările depuse la dosar. Neavând aceste argumente, doarul trebuie să se restituie la Parchet în vederea reluării cercetării”, a spus Traşcă.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a depus, la data de 25 august, o nouă cerere de eliberare.

Citeşte şi Mircea Băsescu a depus o nouă cerere de eliberare

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial – soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.