Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

Magistraţii de la Judecătoria Medgidia au decis, joi, că Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat, potrivit România TV. Decizia nu este definitivă. Fratele fostului preşedinte, care se află încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, a executat patru luni de închisoare, din totalul de patru ani de puşcărie primiţi în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. 

06 oct. 2016, 10:34
Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

Mircea Băsescu ar putea fi eliberat condiţionat din închisoare după ce Judecătoria Medgidia a admis, joi, cererea acestuia.

Tot joi, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis să redeschidă dosarul în care Mircea Băsescu a fost condamnat la închisoare cu executare.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie 2016, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la denunţătorul Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel (tatăl lui Florin Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu acuză o ÎNSCENARE în dosarul fratelui său