MIRCEA BĂSESCU, REŢINUT de DNA. PRIMA REACŢIE a Preşedinţiei

Publicat: Joi, 19 Iunie 2014 20:31 // Actualizat: Joi, 19 Iunie 2014 20:50 // Sursa: romaniatv.net

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, susţine că pentru oricine a trăit în România ultimilor ani este evident că o demisie a preşedintelui Traian Băsescu din funcţie ar fi cea mai mare piedică pe care ar putea-o pune justiţiei româneşti.

"Prim-ministrul României, dl. Victor Ponta, a declarat că cel mai mare ajutor pe care preşedintele Traian Băsescu l-ar putea da prestigiului justiţiei româneşti ar fi să demisioneze din funcţie. Pentru oricine a trăit în România ultimilor ani este evident că demisia preşedintelui Traian Băsescu ar fi cea mai mare piedică pe care ar putea-o pune justiţiei româneşti. Astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai prim-ministrului Victor Ponta, cel care din înalta poziţie publică în care se află i-a apărat public fără nicio ezitare pe toţi colegii din partid care au fost chemaţi în faţa justiţiei", a declarat, joi, Bogdan Oprea.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă. În lumina ultimelor evenimente legate de fratele şefului statului, reclamat că a primit bani pentru a interveni pe lângă persoane competente din justiţie pentru eliberarea sau diminuarea pedepsei interlopului Bercea Mondialu, căruia i-a botezat o nepoată, mai multe voci, în frunte cu cea a premierului Victor Ponta, au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la RTV, că îşi menţine opinia potrivit căreia preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze din funcţie în urma scandalului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu, REŢINUT de DNA. Va fi prezentat cu propunere de ARESTARE PREVENTIVĂ pentru 30 DE ZILE

'Există şi am făcut şi de dimineaţă o demarcaţie clară. Ce se întâmplă în dosarul penal cu Mircea Băsescu, ce fac procurorii, judecătorii, nu am voie să comentez şi nici nu o voi face. Eu vorbesc aici despre nişte responsabilităţi politice. Preşedintele ţării, de altfel nici nu am văzut pe undeva că el ar fi implicat în vreo faptă penală sau nu, dar preşedintele ţării este cel care ne reprezintă. Nu ştiu dacă în ţară, dar în străinătate cu siguranţă. Merge la Consiliul European, merge în vizite oficiale, reprezintă statul român. Tot în aceeaşi calitate este cel care prin semnătura domniei sale numeşte în funcţie procurorii-şefi, procurorii generali, judecătorii. Evident că în această calitate pe care o ocupă are o responsabilitate superioară decât cea care îi aparţine oricărui cetăţean. Are drepturi mai multe, are obligaţii mai multe. Şi, din acest punct de vedere, tocmai pentru că în atâţia ani domnia sa a spus că ţine foarte mult la prestigiul justiţiei, cel mai mare ajutor pe care l-ar putea da prestigiului justiţiei din România (...) ar fi să demisioneze, pentru ca nimeni mâine să nu spună că o soluţie sau alta a fost adoptată în cauza privindu-l pe Mircea Băsescu pentru că fratele său e preşedinte', a afirmat Ponta, întrebat dacă declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu l-au făcut să-şi schimbe părerea în ceea ce priveşte demisia din funcţie a acestuia.
loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 iun 10:51
...class="alignnone" src="http://media2.romaniatv.greenlab.ro/image/201406/w620/vila_11051000.jpg" alt="" width="620" height="349" /> Sandu Anghel, zis Bercea Mondial de la o cocioabă sărăcăcioasă, la 50 de construcţii luxoase.  Interlopul a făcut o averea fabuloasă din vânzarea de fier vechi, din...
19 iun 20:50
...a trăit în România ultimilor ani este evident că o demisie a preşedintelui Traian Băsescu din funcţie …read more...
19 iun 20:40
... Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, susţine...
19 iun 20:40
... Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, susţine...
1
EUR
4.7223
RON
25 Jun
noapte 20 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H