Mircea Beuran ar trebui despăgubit de Spitalul Floreasca. A fost demis după moartea pacientei arse pe masa de operaţie

Medicul Mircea Beuran va trebui să fie despăgubit de Spitalul Floreasca fiindcă a fost demis după cazul femeii arse pe masa de operaţie. Tribunalul Bucureşti a decis ca medicul să fie despăgubit cu salariile de care ar fi beneficiat timp de cinci luni ca şef al Secţiei de Chirurgie.

12 nov. 2020, 23:27
Mircea Beuran ar trebui despăgubit de Spitalul Floreasca. A fost demis după moartea pacientei arse pe masa de operaţie

E vorba de perioadă calculată din momentul în care a fost demis după pacienta care a luat foc pe masa de operație. Decizia poate fi contestată cu apel.

Mircea Beuran a fost demis după incident

La începutul lunii iarnuarie, ministrul Sănătăţii de atunci, Victor Costache, l-a demis pe Mircea Beuran în urma raportului întocmit de unitatea medicală. Raportul respectiv arată că „incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar „Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Mircea Beuran era şef al Secţiei de Chirurgie la Spitalul Floreasca de aproximativ 20 de ani. După decizia demiterii, medicul a considerat că i se face o nedreptate, motiv pentru care a făcut plângere în instanţă.

„Admite în parte acţiunea. Anulează decizia nr. 1/06.01.2020 emisă de pârâtă şi art.1 alin.1 din Decizia nr. 23/07.01.2020 emisă de pârâtă , prin care s-a dispus revocarea reclamantului din funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, începând cu data de 07.01.2020. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubirii egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data revocării 07.01.2020 şi până la data de 05.06.2020 , data încetării contractului de administrare în temeiul art.184 alin.1 lit. i din Legea 95/2006”, se arată în ședința minutei, conform G4Media.

Mircea Beuran a fost trimis în arest la domiciliu

Poliţiştii de la Omoruri au deschis un dosar de cercetare penală după moartea femeii care a luat foc pe masa de operaţie. Pacienta avea arsuri de 40% pe suprafaţa corpului. Mircea Beuran a fost audiat la acea vreme, însă nu s-a ales cu vreo sancţiune.

La o lună de la incident, Mircea Beuran a fost reclamat pentru că ar fi luat mită de 10.000 de euro, motiv pentru care a fost din nou audiat de DNA. Oamenii legii au făcut mai mult percheziţii la domiciliul său, iar apoi a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior a fost cercetat în arest la domiciliu.

În luna aprilie, medicul Beuran a fost trimis în judecată, iar Tribunalul Bucureşti a hotărât că rechizitoriul e legal şi că poate începe procesul.

Citeşte şi Medic cunoscut din Timișoara anunță dezastrul: ”În loc să ne bucurăm de Crăciun, participăm la înmormântări”

Citeşte şi Incidenţa COVID-19 la 12 noiembrie. Patru judeţe cu incidenţă peste 6 la mia de locuitori, Bucureştiul scade sub 5