Mircea Beuran va fi testat cu detectorul de minciuni. NOI ACUZAŢII pentru medicul aflat în AREST LA DOMICILIU

DNA a decis să extindă acuzaţiile la adresa medicului Mircea Beuran, acesta fiind suspectat de infracțiunea de mărturie mincinoasă și cea de amenințare, pe lângă faptele de corupție pentru care a fost deja pus sub acuzare.

11 mart. 2020, 12:18
Mircea Beuran va fi testat cu detectorul de minciuni. NOI ACUZAŢII pentru medicul aflat în AREST LA DOMICILIU

Mircea Beuran este cercetat pentru aceste fapte alături de alte persoane,  iar procurorii DNA urmează să recurgă la confruntări şi testări cu detectorul de minciuni, scrie site-ul justnews.ro, care citează surse din anchetă.

Stenograme. „HAIDUCU CARMEN: Da si să îmi înapoiaţi si cei 10.000 de euro! Mircea BEURAN: Da, domne!”

Infracțiunea de ameninţare ar fi fost comisă la adresa martorei, denunţătoare a lui Mircea Beuran. Este vorba de chirurgul Carmen Haiducu, care ar fi fost ameninţată pe pagina sa Facebook de persoane care acum sunt căutate de procurorii DNA și de polițiști. Femeia a depus plângerea prealabilă pentru fapta de hărţuire pe 3 martie, iar după primele verificări, anchetatorii DNA s-au autosesizat și pentru infracțiunea de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Aceste fapte s-ar fi comis prin intermediul aplicaţiei Facebook.

Mircea Beuran este suspectat de procurorii DNA că ar fi primit o mită de 10.000 de euro în 2018, pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Postul urma să fie scos la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar denunțul a fost formulat chiar de persoana care a dat banii, respectiv chirurgul Carmen Haiducu.

Pe 20 februarie, Curtea de Apel București a decis să mențină decizia dată de Tribunalul Municipiului București, privind plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu.