Stenograme. „HAIDUCU CARMEN: Da si să îmi înapoiaţi si cei 10.000 de euro! Mircea BEURAN: Da, domne!”

Controversă în cazul stenogramelor din dosarul lui Mircea Beuran. Site-ul ”Gândul.ro” a publicat o parte a discuțiilor dintre medicul chirurg și denunțătoarea Carmen Haiducu, din care, atenție, nu reiese explicit faptul că doctorul a luat șpaga de 10 mii de euro, pentru care acesta este acum plasat în arest la domiciliu.

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 07:04
Stenograme. „HAIDUCU CARMEN: Da si să îmi înapoiaţi si cei 10.000 de euro! Mircea BEURAN: Da, domne!”

HAIDUCU CARMEN: În fine, nu mai are nicio relevanţă că… v-am zis, nu mă mai încadrez şi din păcate, adică îmi pare rău că ajung la discuţia asta, dar la începutul anului… la sfârşitul anului 2018, în decembrie, după ce am discutat despre post și așa mai departe și aţi fost de acord. V-am oferit o sumă de bani.
BEURAN MIRCEA: Nu ştiu cât, spune și… cere-mi și-i dăm înapoi.
HAIDUCU CARMEN: 10.000. Dacă…
BEURAN MIRCEA: 10.000!
HAIDUCU CARMEN: Eu ştiu sigur. Pentru…
BEURAN MIRCEA: Nu ştiu, pentru că nu asta e. Fiecare… deci…
HAIDUCU CARMEN: Gândiţi-vă… adică mie mi-e foarte…
BEURAN MIRCEA: …A oferi înseamnă… nu a cere.”

Motivare în cazul Beuran: A fost înregistrat în timp ce recunoştea că a primit mită, fiind acuzat şi de „exodul” tinerilor din ţară

În prima parte a stenogramei publicate de Gândul.ro se observă că denunțătoarea îi cere medicului Mircea Beuran să îi înapoieze 10.000 de euro, însă din discuție nu reiese faptul că această sumă reprezintă șpagă pentru obținerea unui post de doctor. În a doua parte a stenogramei, Carmen Haiducu insistă ca Beuran să îi returneze banii și deși doctorul spune că îi va înapoia cei 10 mii de euro, nu se precizează că ei reprezintă șpagă.

BEURAN MIRCEA: Deci, hai să terminăm teza. să ne vedem fiecare de drumu’ nostru.
HAIDUCU CARMEN: Da si să îmi înapoiaţi si cei 10.000 de euro!
BEURAN MIRCEA: Da. domne, ţi-i…
HAIDUCU CARMEN: Când vreți, când… îmi spuneţi dumneavoastră cum revenim la…
BEURAN MIRCEA: Caut să ti-i aduc cât mai repede.
HAIDUCU CARMEN: Bine! Atunci. mulţumesc. îmi pare rău. că asta-i situaţia, adică, n-am vrut să… în fine. nu ăsta…

Controversa în cazul medicului Beuran a pornit chiar de la denunțătoarea acestuia. Carmen Haiducu, în prezent medic specialist la spitalul Floreasca, a dorit să obțină ilegal un post de medic într-un spital de urgență. Chiar aceasta, într-un interviu acordat pentru România TV, a declarat că acest lucru nu este unul moral. Mai mult, se pare că medicul Carmen Haiducu l-ar fi denunțat pe profesorul Beuran la presiunile deputatului USR Emanuel Ungureanu. De altfel, conform surselor, denunțătoarea nu ar mai fi mers la DNA să facă plângere împotriva chirurgului dacă acesta din urmă i-ar fi oferit postul pentru care, susține ea, a plătit 10 mii de euro mită.