Mircea Cărtărescu, apel disperat: Nu aşteptaţi până vor muri oameni, pentru că ambulanţele nu mai au acces în cartier

Mircea Cărtărescu face un apel pe Facebook la redeschiderea unui drum de acces spre Bucureşti din cartierul rezidenţial Greenfield, scriitorul argumentând că în acest moment zona este practic izolată. Locuitorii cartierului au cerut autorizaţie pentru un protest, însă au fost refuzaţi, afirmă Cărtărescu.

RomaniaTV.net
29 mai 2017, 09:17
Mircea Cărtărescu, apel disperat: Nu aşteptaţi până vor muri oameni, pentru că ambulanţele nu mai au acces în cartier

Mircea Cărtărescu avertizează că, într-un caz de urgenţă, ambulanţele nu ar putea interveni în timp util.

„În România chiar trebuie să moară oameni ca lucrurile să se rezolve? Cartierul Greenfield din Băneasa e mai departe izolat ca-ntr-o capcană prin desființarea singurului său drum spre București. Ferească Dumnezeu de un incendiu sau de o urgență medicală. Oamenii stau în fiecare zi la cozi interminabile ca să intre sau să iasă din zonă. Circulația spre centură e dată peste cap. 

În condițiile astea locuitorii au cerut autorizație pentru un protest în fața primăriei d-nei Firea. Cerera le-a fost refuzată cu un pretext care s-a dovedit o minciună. Ce le rămâne de făcut? Sunt 4000 de oameni care suferă în zonă. Chiar nu se poate face nimic pentru ei? Doamnă primar, redeschideți drumul Vadul Moldovei! Nu așteptați până vor muri oameni pentru că ambulanțele nu mai au acces în cartier. Faceți ceva, fiindcă răspundeți pentru fiecare bucureștean în parte!”, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.