Mircea Cinteză îşi dă demisia din Senat

Senatorul PDL Mircea Cinteză a anunţat, miercuri, în plen, că demisionează din calitatea de parlamentar începând cu data de 9 decembrie, urmare a alegerii sale în conducerea Colegiului Medicilor Bucureşti.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 08:28
Mircea Cinteză îşi dă demisia din Senat

„Am fost ales în Consiliul Colegiului Medicilor din Bucureşti şi în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Bucureşti acum câteva zile şi, conform legislaţiei care a început să funcţioneze după ce am fost ales parlamentar, această poziţie este considerată funcţie de conducere incompatibilă cu funcţia de parlamentar”, şi-a explicat Cinteză demisia din Senat, potrivit Mediafax.

Cinteză a precizat că ar fi  „mai de folos comunităţii” dacă îşi va desfăşura activitatea în Colegiul Medicilor.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură pentru preşedinţia Colegiului Medicilor, Mircea Cinteză a răspuns: „Urmează să văd, pentru că sunt mai mulţi paşi. Urmează alegeri pentru Consiliul Naţional, în care probabil voi candida şi, mai departe, în funcţie de discuţiile cu colegii şi de şansele pe care le voi avea, iau în calcul o activitate cât mai intensă în Colegiul Medicilor din România”.

El a mai spus că regretă faptul că părăseşte Parlamentul.

„Vă mulţumesc pentru toţi anii în care am lucrat împreună şi în care am fost mândru că fac parte din această instituţie”, le-a spus Mircea Cinteză colegilor săi senatori.

Mircea Cinteză, în vârstă de 51 de ani, este de profesie medic, lucrând la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde este şef de clinică. El este şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Cinteză a fost preşedintele Colegiului Medicilor din România, în perioada 1997-2007.

În perioada 29 decembrie 2004 – 22 august 2005, Mircea Cinteză a fost ministru al Sănătăţii în Cabinetul Tăriceanu.

El este la al doilea mandat de senator. În actuala legislatură a fost ales în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală nr.03 Argeş.

În 2000, Mircea Cinteză a intrat în PNL. În decembrie 2006 a trecut la PLD, devenind membru al Partidului Democrat Liberal odată cu fuziunea PD cu PLD.

În 27 ianuarie 2011, ANI informa că a constatat starea de incompatibilitate în care se află senatorul PDL Mircea Cinteză, deoarece pe lângă calitatea de parlamentar a deţinut şi mai multe funcţii de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Cinteză a contestat actul administrativ emis de ANI privind incompatibilitatea sa la Secţia de contencios administrativ.

În 2 noiembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că senatorul PDL Mircea Cinteză este incompatibil cu funcţia de şef de clinică, instanţa respingând contestaţia doctorului faţă de decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Decizia instanţei putea fi atacată cu recurs la ICCJ.

În aprilie 2010, ANI a început verificarea averilor şi intereselor mai multor senatori suspectaţi de incompatibilitate după ce au primit derogări de la Comisia Juridică din Senat, care le-a permis să ocupe, concomitent cu funcţiile de parlamentar, şi alte poziţii de conducere în instituţii publice.

 


loading...
Partenerii noștri