Mircea Coșea, prima reacție după externare: „Cancerul e boală grea!”. Care este starea de sănătate a economistului | EXCLUSIV

Mircea Coșea a vorbit luni seara, 3 iulie, la România TV, despre boala grea cu care s-a luptat. Profesorul a fost externat de curând. 

03 iul. 2023, 23:06
Mircea Coșea, prima reacție după externare: „Cancerul e boală grea!”. Care este starea de sănătate a economistului | EXCLUSIV

Fostul ministru se simte bine, după intervenția complexă și procedurile specifice de recuperare.

„Lucrurile au intrat în normal (…)

Cancerul e o boală grea, dar tratată așa cum trebuie, poate fi controlată. Poți fi din nou activ”, a declarat Mircea Coșea.

Economistul este recunoscător medicului care l-a însănătoșit.

„Nu e vorba despre prietenie (n.r. – cu medicul Mircea Beuran), ci e mai mult de atât. Îți dă încredere – e cineva care știe ce trebuie să facă pentru a te ține în viață. Am mare încredere în ceea ce se întâmplă în Spitalul Floreasca, mai mult, în medicina românească!

Eu reprezint un caz care poate fi studiat atâția ani la facultate. Un om de 81 de ani, operat de 11 zile. Rezultatele sunt extraordinare. Poate fi un exemplu pe care-l pot urma și alții. Medicina românească e la un înalt nivel”, a declarat Mircea Coșea.

Mircea Beuran a ținut să-i răspundă lui Mircea Coșea, în aceeași emisiune, realizată de către Victor Ciutacu.

„Vreo 30.000 (n.r. – de pacienți). Nu i-am mai numărat. Dar nu acest număr mă face să mă simt bine, ci bucuria de a da viață tuturor. Suntem o echipă foarte bună de chirurgi, de colaboratori (…)”, a comentat profesorul.

Mircea Coșea: „Am încercat să nu renunț la intervențiile publice”

Prima reacție în urma externării a avut-o Mircea Coșea pe pagina sa de Facebook.

„A fost foarte greu, mai ales în perioada în care am făcut chimio și radioterapie. Dar, am încercat să nu renunț la intervențiile publice, la analizele economice, pentru că activitatea, munca mă ține în priză, mă motivează să merg mai departe.

Nu am vrut să fac vâlvă, să discut public despre situația mea de sănătate, dar acum am considerat că trebuie să mulțumesc unor oameni deosebiți, salvatori de vieți, de aceea am făcut această postare. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, fie că au știu, fie că au aflat abia acum, sper să ne revedem cât de curând, o să încep să reapar în spațiul public, după această șansă primită de la viață”, a comentat prof. Coșea.