EXCLUSIV Mircea Beuran, după raziile din minivacanţa de 1 mai: „Drogul atacă organele vitale, dă palpitaţii, atac de cord, AVC, scade coeficientul de inteligenţă”

Reputaţii medici Mircea Beuran şi Monica Pop au avertizat, în direct la emisiunea Punctul Culminant, cu privire la riscurile consumului de droguri.

01 mai 2023, 23:51
EXCLUSIV Mircea Beuran, după raziile din minivacanţa de 1 mai: „Drogul atacă organele vitale, dă palpitaţii, atac de cord, AVC, scade coeficientul de inteligenţă”

Mircea Beuran a făcut o analiză terifiantă a efectelor pe care le are consumul de droguri. „Aş cauta intr-o scurta sinteza sa arat relele pe care le face drogul, acesta ataca organele vitale, da palpitatii, atac de cord, AVC. Cei care isi injecteaza isi introduc infectii in mucoasa, duc la elemente de patologie severa, cu moarte uneori imimenta, aparatul respirator este afectat, plamanii sunt foarte afectati din cauza drogurilor care se inhaleaza”, spune Mircea Beuran

„Inhalarea de cocaină are ca efecte descompunerea tesutului nazal, sunt perforatii la nivelul sinusurilor, daca vorbim de marijuana sau ierburi vor exista sincope respiratorii, aparatul gastro-intestinal afectat, vor fi greata si varsaturi, colici absominale, aparatul urinar este de asemenea foarte grav afectat.

Folosirea etnobotanicelor duce la suferinta, este afectat si ficatul, vorbim de insuficienta hepatica, in combinatia drog cu steroizi se ajunge la cancer de ficat, aparat locomotor afectat. Este afectat si sistemul nervos, duce la paranoie, depresie, comportament agresiv si as incheia prin a arata cadrogul  scade coeficientul de inteligenta”, a declarat Mircea Beuran, în emisiunea Punctul Culminant, moderata de Victor Ciutacu.

Alexandru Rafila, despre consumul de droguri: ”Sunt foarte îngrijorat de fenomenul pe care l-am observat în ultima vreme”
Constanţa: 125 de persoane au fost depistate cu droguri asupra lor la festivalurile de pe litoral în ultimele patru zile

O sută douăzeci şi cinci de persoane au fost depistate de jandarmii constănţeni cu droguri asupra lor la festivalurile de pe litoral în ultimele patru zile.

Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanţa a transmis luni, printr-un comunicat de presă că nu au fost înregistrate incidente de ordine publică la festivalurile de pe litoral.

„Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale. Obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat astfel, în cele patru zile de desfăşurare ale Festivalului „Beach, Please!” din Costineşti, peste 85.000 de tineri au petrecut, în siguranţă, alături de artiştii favoriţi.

„Având în vedere că în staţiunile de pe litoral se organizează în continuare evenimente publice de amploare, precum festivalul Sunwaves 30 din Mamaia care va dura până pe 3 mai, forţele de ordine rămân la datorie pentru a se asigura că sunt respectate condiţiile de siguranţă pentru participanţi”, a mai menţionat Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis.

EXCLUSIV Mircea Beuran îi avertizează pe români. Alimentele care pot dezvolta cancerul: „Peste 50-60% dintre produsele din magazin sunt toxice”

De asemenea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmii au aplicat 103 amenzi în valoare de 44.580 lei (dintre care 89 de sancţiuni aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice si 13 sancţiuni potrivit LG. 61/ 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială) şi un avertisment.

Totodată, poliţiştii rutieri au depistat şapte persoane care conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. „În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 125 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere”, a mai precizat Gruparea Mobilă de Jandarmi.

Aceasta a mai precizat că 297 de persoane prezente la festivaluri au avut nevoie de îngrijiri medicale, 84 suferind diverse traumatisme. De asemenea, 12 persoane, dintre care trei minori, au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital, majoritatea cu diverse traumatisme.