MIRCEA DIACONU, despre ECUAŢIA FERICIRII la PE: Am un nepot care repară dinţii englezilor, altul e comandant

Mircea Diaconu a avut, miercuri, în plenul Parlamentului European, o intervenţie în cadrul dezbaterii "Ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor". Chinuit de minutul pe care îl avea la dispoziţie pentru a-şi spune punctul de vedere, Diaconu a vorbit despre "ecuaţia fericirii şi împlinirii" în viaţă şi despre cei doi nepoţi ai săi care au plecat în străinătate. Intervenţia lui Diaconu a atras ironiile unor colegi români din PE.

16 iul. 2014, 14:21
MIRCEA DIACONU, despre ECUAŢIA FERICIRII la PE: Am un nepot care repară dinţii englezilor, altul e comandant

Mircea Diaconu şi-a început intervenţia referindu-se la minutul pe care îl avea la dispoziţie pentru a-şi expune poziţia pe tema dezbaterii.

„Trebuia să ajung membru în Parlamentul European ca să îmi dau seama cât de mic este un minut”, a spus europarlamentarul independent.

„Remarcabil, dle comisar, fondurile, eforturile, intenţiile de a rezolva acest fenomen”, şi-a continuat discursul Diaconu, punctând:

„Dacă este un fenomen, înseamnă ca are nişte cauze. Dacă nu tratăm cauzele, nu le conştientizăm, fenomenul nu poate dispărea. Despre cauze mai puţin. Uneori a investi fonduri în acest gen şi în acest fenomen este ca şi cum ai turna apă în nisip.”

CITEŞTE ŞI Îşi pierde MIRCEA DIACONU mandatul de europarlamentar? Decizia CCR care îi dă emoţii. Ce spun experţii

„După părerea mea, ecuaţia fericirii, împlinirii în viaţă este raportul între ceea ce crezi că poţi să faci şi ceea ce într-adevăr ştii să faci. Întrebarea care se pune întotdeauna între un angajator şi un tânăr este: ce ştii să faci? La întrebarea asta răspundem foarte greu, tineri sau bătrâni. Din păcate minutul s-a dus. Mai spun un singur lucru. Dintre nepoţii care au plecat din ţara mea, eu sunt român, unul dintre ei repară dinţii cetăţenilor englezi şi nu îl lasă să plece acasă de bun ce este, iar celălalt este comandant de navă şi transportă cetăţeni europeni de colo colo”, a spus Diaconu, atenţionat că minutul i-a expirat.

Puteţi urmări discursul lui Mircea Diaconu AICI

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureşan, a comentat ironic intervenţia lui Mircea Diaconu.

„Acum în plenul Parlamentului European, Mircea Diaconu, băgându-şi mâinile în buzunare: „După părerea mea şi nu numai a mea…ecuaţia fericirii în viaţă este…” Puteţi apasa like chiar dacă nu vă place”, a scris pe Facebook Mureşan.

CITEŞTE ŞI Mircea Diaconu îl REFUZĂ pe Iohannis să se întoarcă în PNL: Eu am tuns iarba, gata!