Mircea Diaconu, reacție șocantă după dezvăluirile Vioricăi Vodă despre hărțuirea sexuală: „Asta se numește bârfă de culise. E enervată că nu a fost angajată niciodată”

Mircea Diaconu a avut o reacție neașteptată după destăinuirile făcute de Viorica Vodă la Gala Gopo. Actrița a mărturisit că, după rolul pe care l-a avut în "Filatropica", a fost hărțuită sexual de regizori și directori de teatru.

06 mai 2022, 08:41
Mircea Diaconu, reacție șocantă după dezvăluirile Vioricăi Vodă despre hărțuirea sexuală: „Asta se numește bârfă de culise. E enervată că nu a fost angajată niciodată”

Discursul Vioricăi Vodă de la Gala Gopo a lăsat publicul fără cuvinte, însă nu și pe Mircea Diaconu. Actrița a explicat că a mers la ani de zile la psihoterapie pentru a trece peste hărțuirea sexuală din lumea filmului.

”Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.” a spus Viorica Vodă, amintind despre rolul Dianei Dobrovicescu pe care l-a primit când avea 25 de ani.

Viorica Vodă, în vârstă de 45 de ani, mamă a doi copii, a vorbit pentru tânăra generație, în mod special pentru fiica ei, pe care a sfătuit-o ca atunci ”când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.” ”Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare” a mai spus actrița.

Mircea Diaconu: „Are și ea o vârstă, nu a fost angajată niciodată”

Mircea Diaconu nu a fost mișcat deloc de discursul ținut de Viorica Vodă, considerând că nu e un lucru despre care ar trebui să se vorbească public, e doar „o bârfă de culise”.

”La Gala Gopo s-au dat premii, lucruri incomparabil mai interesante despre subiectul despre care mă întrebați. Nu am știut nimic, atunci am aflat, de aia m-am și mirat, toată lumea m-a surprins cum mă miram. Au trecut totuși 20 de ani de atunci… Hai să vă explic cum văd eu lucrurile. Vorbim de hărțuire din clipa în care la Hollywwod a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu știam că asta se numește bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărți despre primadone care făceau carieră în felul acesta”, a reacționat Mircea Diaconu, conform Fanatik.

”Toată povestea asta cu Viorica Vodă de acum două seri a început în culise. Repet, noi nu ne-am văzut de 20 de ani. Ea era foarte enervată că, mă rog, are o vârstă și ea, și nu a fost angajată niciodată, a lucrat doar pe contracte întâmplătoare sau mai mici, ăsta a fost singurul ei rol mare, restul au fost mai mici, și nu are pensie.

Zicea că nu îi consideră nimeni anii de muncă, că nu poate intra în sistemul de pensii și că are copii, și că ce se face… Nu o mai angajează nimeni, asta era enervarea ei. Aici îi dau dreptate. Termină prea mulți tineri facultăți de artă, sunt prea mulți… Sunt atâtea școli de artă, de actorie, e o aberație. Evident că nu găsesc loc de muncă, unde să îi bagi pe toți? Contracte da, face unul astăzi, altul peste doi ani, dar asta nu însemnă muncă, sau serviciu, sau pensie. Iar asta este o problemă nerezolvată. Aici avea perfectă dreptate, și nu e singura care pățește așa ceva…”, a mai susținut Mircea Diaconu.

Citește și Viorica Vodă, mărturii cutremurătoare cu ochii în lacrimi: „Un regizor mi-a smuls sutienul”