Mircea Diaconu: Familia, ca noţiune, este în pericol. Pledez pentru familie şi şcoală

Candidatul independent la alegerile europarlamentare, Mircea Diaconu, a declarat miercuri, la Târgu-Jiu, că cele mai mari probleme ale societăţii româneşti sunt natalitatea scăzută, dar şi faptul că familia, ca noţiune, se află în pericol, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 09:39
Mircea Diaconu: Familia, ca noţiune, este în pericol. Pledez pentru familie şi şcoală

Mircea Diaconu a ajuns la Târgu-Jiu pentru a se întâlni cu cei care l-au susţinut pentru a candida la Parlamentul European, el afirmând că noţiunile de bază pentru care pledează sunt familia şi şcoala.

Totodată, el s-a arătat îngrijorat cu privire la faptul că natalitatea în România a scăzut foarte mult, existând riscul ca românii să dispară ca naţiune.

‘De când mă ştiu eu ca persoană publică, îmi doresc aceleaşi lucruri, nu am schimbat nimic. Eu am văzut la mine, de când am deschis ochii, o familie normală, de învăţători, preot, pentru mine asta e un ideal, să trăieşti în felul ăsta. Familia, după părerea mea, e noţiunea de bază a unei societăţi civilizate. Familia, ca noţiune, e în pericol. E un lucru delicat, pentru că din asta decurg tot felul de complicaţii, tot felul de căderi, de lipsă de comunicare în interiorul societăţii. Familia nu poate să nu fie baza educaţiei, nu e numai şcoala, şcoală fără familie nu poate, familia fără şcoală nu poate. Acestea sunt noţiunile de bază pentru care pledez, familia şi şcoala. Pe de altă parte sunt lucruri care mă sperie, suntem o naţiune care scade, natalitatea în România scade. Dispărem pur şi simplu ca naţiune. Pe de altă parte e exodul ăsta cumplit, cred că nu a fost niciodată în istorie un asemenea exod şi nimeni nu se miră’, a precizat Mircea Diaconu.