Mircea Diaconu, prima apariţie după sondajul care îl plasează pe locul 2, în spatele lui Klaus Iohannis

Mircea Diaconu a comentat în direct la România TV rezultatele sondajului IMAS care îl plasează pe locul 2 în topul preferinţelor electoratului, în spatele lui Klaus Iohannis. În mod surprinzător, el spune că nu se ghidează după sondaje.

01 oct. 2019, 07:40
Mircea Diaconu, prima apariţie după sondajul care îl plasează pe locul 2, în spatele lui Klaus Iohannis

„Aproape nu ma uit la sondaje. Mi-e greu sa cred ca Iohannis are 45,5%. Nici cat am eu nu vreau sa cred. Sontajul real e cel de la alegeri. E interesant, continuam”, a comentat Mircea Diaconu.

El a spus şi care crede că sunt alegătorii lui.

„Am fost intrebat care e publicul meu tinta. Oamenii zic eu si familia mea si prietenii mei. Asta e publicul meu tinta. Speranta mea e sa obtin voturi care nu au avut motiv sa voteze pana acum”, a mai spus Diaconu. 

Mircea Diaconu are pregătită strategia în cazul în care iese preşedinte, iar ţara nu va avea guvern, ca urmare a moţiunii de cenzură cu care ameninţă PNL.

„O sa vedem ce se intampla cu motiunea. Pana atunci, se rezolva foarte usor. Curtea Constitutionala a spus ce are de facut presedintele. Asta cu guvernul e cea mai simpla de facut: se admit demisiile. Apoi voi face ce face un presedinte: consultari, majoritati, vom discuta”, a mai arătat Mircea Diaconu.

El crede că formaţia de actor îl va ajuta la Cotroceni.

„La mine in meserie e asa: cand lucrurile sunt cam ca la noi si faci un spectacol si nu se leaga, cineva zice STOP, trecem la masa si ne asezam din nou la masa si citim din nou textul. Despre ce e vorba, ne intoarcem din nou la lege, la masa si la competente”, a afirmat Diaconu.

Dacă românii ar vota duminica viitoare Klaus Iohannis ar ieşi pe primul loc cu puţin peste 45 de procente, conform sondajului realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Podiumul este completat de Mircea Diaconu, candidatul susţinut de ALDE şi Pro România. Fostul actor ar lua 16,6% din voturi. E pentru prima oară când numele său este inclus în Barometrul Europa FM. Pe locul al treilea se clasează Dan Barna care scade față de luna august la 14, 2%. Urmează Viorica Dăncilă cu 12,4, în creștere cu 4 procente.

Citeşte şi: Sondaj IMAS: Klaus Iohannis ar câştiga detaşat alegerile dacă românii ar vota duminica viitoare. Dăncilă nu prinde podiumul