Mircea Diaconu, propus la Cultură, URMĂRIT PENAL pentru conflict de interese

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul ICCJ au declanşat, în ianuarie, urmărirea penală faţă de Mircea Diaconu, pentru conflict de interese, dosarul fiind în fază de finalizare, potrivit unui răspuns comunicat Mediafax de către Biroul de presă al Ministerului Public.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 06:57
Mircea Diaconu, propus la Cultură, URMĂRIT PENAL pentru conflict de interese

Mircea Diaconu este acuzat de conflict de interese, în urma unei sesizări înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), se arată în răspunsul comunicat miercuri de Biroul de presă al Ministerului Public, la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul Public arată, în răspunsul transmis la solicitarea formulată marţi de agenţia MEDIAFAX, că dosarul privind sesizarea ANI în cazul lui Mircea Diaconu este în instrumentarea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică.

„Aceştia au dispus în cursul lunii ianuarie 2012 începerea urmăririi penale faţă de numitul Diaconu Mircea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese în cauza constituită ca urmare a sesizării depuse de Agenţia Naţională de Integritate”, a precizat Ministerul Public în răspunsul transmis MEDIAFAX.

Mircea Diaconu a fost propus ministru al Culturii de premierul desemnat Victor Ponta.