Diaconu: „Am vrut să mă curăţ de rahaturile aruncate pe mine”. Ce spune despre o candidatură la Cotroceni

Succesul fostului senator PNL Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare a generat o serie de scenarii create de analişti, oameni politici şi sociologi care au invadat spaţiul public în ultimele zile.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 07:08
Diaconu: „Am vrut să mă curăţ de rahaturile aruncate pe mine”. Ce spune despre o candidatură la Cotroceni

Actorul a dezvăluit, pentru publicaţia Ring, proiectele sale politice şi personale, precum şi motivele pentru care exclude aderarea la Partidul Popular European.

„M-am gândit, de la nivelul de la care sunt azi, într-un singur fel… pentru că nu am două feluri: câtă vreme contractul meu cu cetăţenii din România este acela de independent, aşa voi rămâne. Acest contract nu se schimbă pe traseu pentru că vreau eu aia sau ailaltă. Rămâne aşa. Parlamentele seamănă între ele, iar eu am experienţa celui de aici. Până la urmă, orice grup, cât de mare ar fi, nu este majoritar. Toţi aleargă după voturi şi le caută oriunde pot. Câteodată, doi-trei independenţi schimbă faţa unui întreg parlament şi chiar un proiect întreg depinde de un singur vot. Votul este şi va rămâne doar la mine şi am să-l dau cui cred eu de cuviinţă„, ne-a declarat europarlamentarul.

„Niciodată nu voi merge la PPE”

Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan a declarat, ieri, la Radio France Internationale, că actorul va avea o surpriză foarte neplăcută în Parlamentul European dacă rămâne independent şi că şi-ar dori să-l aibă coleg în Partidul Popular European (PPE).

Diaconu are însă cu totul alt plan. „Au apărut foarte multe intoxicări referitoare la anumite strategii din care aş face parte. Sunt numai minciuni, dar asta înseamnă că încep să contez! Niciodată nu voi merge la PPE. Legătura mea principală va fi cu grupul ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa – n.red.), care nu va mai avea liberali români. Nu mă afiliez, dar voi fi cumva apropiat de ei, eu fiind liberal prin structură. Ţin votul în mână şi îl dau cui vreau eu”, a spus Mircea Diaconu.

Întrebat dacă se gândeşte ca într-un viitor apropiat sau îndepărtat să ocupe fotoliul de la Cotroceni, aşa cum s-a vehiculat în presă, sau orice altă funcţie în politica din România, Diaconu a răspuns tranşant: „Nu vreau şi nu am vrut decât să mă retrag din politică, dar onorabil şi nepătat, aşa cum am intrat şi cum cred că sunt. Nu am furat, nu am omorât, nu am făcut nimic rău. Am ajuns în punctul ăsta pentru că voiam să mă curăţ de rahaturile aruncate de ei pe mine. Ţinta mea nu era să ajung într-o funcţie, aşa cum nu este deloc ţinta mea să ajung într-o altă funcţie. Niciodată nu e asta. Din păcate, am fost silit de ei, de atacurile lor să merg pe drumul ăsta şi sper din tot sufletul să mă lase în pace. Dacă mă lasă în pace, mă întorc la trandafirii mei, la florile mele, la grădina mea”, a declarat independentul.