Mircea Diaconu şi-a depus candidatura pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE

Mircea Diaconu, candidatul independent susţinut de ALDE şi PRO România, şi-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie 2019.

21 sept. 2019, 12:47
Mircea Diaconu şi-a depus candidatura pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE

Mircea Diaconu a declarat că este susţinut de ALDE şi Pro România prin alianţa electorală „Un om”. De altfel, actorul a fost însoţit la BEC la Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu.

„Apelul meu este să încercăm pe cât posibil să refacem speranţa, încrederea în noi şi viitorul nostru, cei care mai cred în românism, oriunde s-ar afla. Din fericire, avem o şansă, ultima, depinde câţi vom fi. Până acum, preşedinţii au fost eminamente politici şi partizani, frânând o bună guvernare şi administrare a ţării”, a spus Mircea Diaconu.

Alegeri prezidenţiale 2019. Top semnături, câte adeziuni au strâns principalii candidaţi la Cotroceni

Potrivit Hotărârii de Guvern care stabileşte calendarul alegerilor prezidenţiale din această toamnă, candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24:00.

Pe 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

Până acum şi-au mai depus candidaturile Viorica Dăncilă (PSD), Theodor Paleologu (PMP), Dan Barna (USR Plus), Klaus Iohannis (susţinut de PNL) şi Kelemen Hunor (UDMR).