Mircea Drăghici, consilierul lui Ponta: Transportatorii corecţi vor primi înapoi o parte din acciza la benzină

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta pe probleme de industrie auto, deputatul PSD Mircea Drăghici, afirmă că Guvernul va veni în sprijinul transportatorilor care respectă legea şi va înapoia 4 din cei 7 eurocenţi care vor fi aplicaţi prin acciza pe carburanţi, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
01 apr. 2014, 08:41
Mircea Drăghici, consilierul lui Ponta: Transportatorii corecţi vor primi înapoi o parte din acciza la benzină

‘Măsura va fi adoptată printr-un act normativ în şedinţa de miercuri a Executivului, de ea urmând să beneficieze transportatorii care au licenţă de transport şi prezintă factură legală de alimentare cu motorină, acestora urmând să le fie returnaţi, trimestrial, 4 din cei 7 cenţi ai accizei. Prin această măsură, decisă în urma discuţiilor cu Uniunea Naţională a Transportatorilor, transportatorii corecţi vor putea rămâne competitivi, iar pe de altă parte va fi combătută şi evaziunea fiscală’, a afirmat Mircea Drăghici, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai susţinut că această acciză, care va fi colectată la bugetul de stat, va fi utilizată pentru construcţia de autostrăzi, în condiţiile în care România este statul cu cel mai mare deficit în infrastructura rapidă din Uniunea Europeană.

‘Sigur că nicio taxă nu este privită ca pe un lucru bun, este de înţeles mai ales după lunga perioadă de criză acută şi tăieri din guvernarea Băsescu-Boc, dar cred că este vitală, cu atât mai mult cu cât prim-ministrul a explicat foarte clar că fondurile strânse din această acciză vor fi folosite integral pentru construcţia de autostrăzi. Nu putem să asigurăm o competitivitate industriei româneşti fără să existe infrastructură de transport. Dacă există competitivitate, există creştere economică, ceea ce se traduce în locuri de muncă, în venituri mai mari pentru angajaţi, dar şi o creştere a colectării la bugetul de stat, care va duce la servicii mai bune pentru cetăţeni’, a mai spus deputatul PSD.