Mircea Drăghici, PSD: România va avea o creştere economică de 3,2% în primul trimestru

Chestorul social-democrat al Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici, afirmă că România va păstra şi în 2014 aceeaşi tendinţă de creştere economică înregistrată în 2013, pe primul trimestru al anului în curs fiind estimată o creştere de 3,2%, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 08:56
Mircea Drăghici, PSD: România va avea o creştere economică de 3,2% în primul trimestru

‘Cifrele preliminare indică pentru primul trimestru al acestui an o creştere economică de 3,2%, acest lucru dovedind, dincolo de acuzele pur politicianiste ale unora din opoziţie, că guvernarea Ponta este una eficientă. Anul trecut, România a înregistrat cea mai mare creştere economică din UE, de 3,5%. (…) Pentru că nu am căzut în păcatele derapajelor unor promisiuni şi măsuri electorale, precum alte guvernări, execuţia bugetară din trimestrul I este mulţumitoare şi poate conduce, pe baza datelor şi pe semestrul I, la reducerea CAS cu cinci puncte la angajator’, susţine Drăghici, în cadrul unui comunicat de presă.

Chestorul precizează că efectele pozitive ale măsurilor Guvernului Ponta vor putea fi resimţite în bugetul fiecărei familii.

‘Reducerea CAS cu cinci puncte la angajator nu este singulară, ea fiind corelată cu cea a scutirii de la impozitare a profitului reinvestit, care a fost adoptată deja printr-o Ordonanţă, cu accesarea într-o rată cât mai mare a fondurilor europene şi cu investiţiile în infrastructură. Din nefericire, din cauza Guvernului Boc, românii nu au avut o importantă creştere salarială anul acesta, pentru că salariile tuturor bugetarilor ar fi fost majorate cu 7% dacă Guvernul nu era obligat să achite drepturile câştigate în instanţă de către angajaţi pentru hotărâri ale guvernării portocalii’, a precizat chestorul Camerei Deputaţilor.

Social-democratul adaugă faptul că măsurile economice ale Guvernului Ponta ‘au fost cele care erau necesare’, fapt confirmat, spune acesta, şi de către Agenţia de evaluare financiară Moody’s, ‘care recent a îmbunătăţit perspectiva ratingului României de la negativă la stabilă’.