Mircea Duşa: Declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate

Vicepreședintele PSD Mircea Dușa a declarat astăzi că mesajele extremiste ale liderului Jobbik nu au nicio legătură cu valorile și principiile europene.

RomaniaTV.net
11 aug. 2013, 09:20
Mircea Duşa: Declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate

Mircea Duşa și-a exprimat convingerea că etnicii maghiari din România dezavuează discursul dominat de ură și intoleranță al politicienilor de la Budapesta.

„Declarațiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate. Ele nu au nicio legătură cu valorile și principiile europene și sunt lipsite de orice relevanță în Europa secolului XXI. Astfel de mesaje nu pot fi acceptate, dar nici nu pot fi tratate cu seriozitate deoarece nu au nicio legătură cu lumea în care trăim. România este un exemplu pentru țările din Europa centrală și de est în privința drepturilor acordate minorităților”, apreciază vicepreşedintele PSD, atrăgând asupra faptului că astfel de declaraţii pot deteriora relaţiile româno-ungare, situaţie de pe urma căreia nimeni nu va avea de câştigat.

Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România

Preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik, Vona Gabor, a declarat jurnaliştilor prezenţi la Tabăra EMI că Ungaria are obligaţia de a susţine în faţa Uniunii Europene şi de a sprijini obţinerea autonomiei, revendicată de maghiarii din Transilvania, apreciind că disputele pe această temă trebuie soluţionate cât mai curând.


loading...