Mircea Dumitru părăseşte Guvernul dacă se dovedeşte că ministrul Petre Tobă a plagiat şi nu demisionează

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a precizat marți că nu poate lua încă o decizie în ceea ce privește lucrarea de doctorat a ministrului Petre Tobă, dar le-a declarat jurnaliștilor că este gata să se retragă din Guvern, dacă se dovedește că este vorba despre un plagiat și ministrul de Interne nu își dă demisia.

26 iul. 2016, 09:53
Mircea Dumitru părăseşte Guvernul dacă se dovedeşte că ministrul Petre Tobă a plagiat şi nu demisionează

Nu pot să iau o decizie în legătură cu ceea ce face domnul Tobă. Eu am spus doar că dacă se dovedește că este vorba despre un plagiat, atunci aștept să văd care va fi hotărârea pe care o va lua Guvernul în legătură cu poziția domniei sale în Guvern și apoi voi lua o decizie în legătură cu ce voi face eu. Dacă nu își dă demisia domnul Tobă, voi lua o hotărâre personală, dacă se dovedește că e vorba de un plagiat și nu se ajunge la această soluție, așa cum am anunțat, eu mă voi retrage din Guvern. Nu sunt într-o situație confortabilă dacă se dovedește acest lucru, pentru că noi trebuie să apărăm demnitatea profesiei noastre și integritatea este una dintre valorile centrale în meseria pe care o avem noi, aceea de profesori”, a declarat ministrul Educaţiei, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă a semnat decizia în privința lucrării lui Victor Ponta, el a precizat că „nu s-a terminat procedura”.

„Am o situație la zi a celorlalte dosare și sunt în momentul de față discutate și evaluate de către Comisiile tehnice ale Consiliului Național și urmează ca rezultatul acestor analize să fie adus la cunoștință și, în funcție de deciziile pe care le va lua Consiliul Național, voi aplica legea care este în vigoare”, a adăugat Mircea Dumitru.