Mircea Duşa a discutat cu vicepremierul irakian despre produse ce pot fi furnizate părţii irakiene

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a avut, joi, o întâlnire bilaterală cu vicepremierul irakian, Saleh al Mutlaq, cu care a discutat despre cooperarea militară şi despre susţinerea identificării produselor şi sistemelor care pot fi furnizate de industria naţională românească partenerului irakian.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 15:15
Mircea Duşa a discutat cu vicepremierul irakian despre produse ce pot fi furnizate părţii irakiene

Pe agenda discuţiilor a figurat tema cooperării militare, ministrul român reafirmând disponibilitatea de a continua sprijinul acordat forţelor irakiene în procesul de pregătire a personalului, informează MAE.

În acest context, ministrul Mircea Duşa a lansat o invitaţie către ministrul Apărării irakian de a face o vizită oficială în România în cursul anului viitor, prilej cu care se va semna „Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Irak privind cooperarea în domeniul militar”.

Ministrul Apărării a transmis faptul că România susţine identificarea, împreună cu reprezentanţii industriei naţionale de apărare, a unor produse şi sisteme de interes pe care industria românească de profil să le poată furniza partenerului irakian.