Mircea Duşa a preluat şefia Ministerului Apărării Naţionale VIDEO

Mircea Duşa a preluat, sâmbătă dimineaţă, şefia Ministerului Apărării Naţionale, de la Corneliu Dobriţoiu. La scurt timp după încheierea ceremoniei, Duşa a plecat către Ministerul Afacerilor Interne. Acolo i-a predat mandatul liberalului Radu Stroe.

22 dec. 2012, 06:14
Mircea Duşa a preluat şefia Ministerului Apărării Naţionale VIDEO

Predare de mandat fără niciun fel de ceremonie, la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Mircea Duşa a venit, a stat aproximativ zece minute, timp în care a avut o scurtă întâlnire cu fostul său subaltern, Radu Stroe, care devine ministru la Interne.

Atât Mircea Duşa, cât şi Radu Stroe au plecat apoi la şedinta de Guvern. Mircea Duşa se va duce după şedinţă la Ministerul Apărării Naţionale, acolo unde a fost numit ministru.

Mircea Duşa a declarat la preluarea ştafetei că doreşte să ducă mai departe proiectele începute de fostul ministru Corneliu Dobriţoiu. Noul ministru susţine că pentru 2013, priorităţile armatei sunt modernizarea tehnicii de luptă, în special înlocuirea avioanelor supersonice MIG 21 LANCER cu unele mai moderne.

„Este o onoare pentru mine să păşesc astăzi în această instituţie, în care, după Biserică, românii au cea mai mare încredere. Eşti emoţionat pentru că vezi oameni care îşi pun întreaga pricepere în slujba poporului român. Trebuie să apreciez faptul că, în aceşti ani, armata a făcut eforturi deosebite şi că sute de militari se află încă în teatrele de operaţiuni şi îşi pun viaţa în pericol. Am văzut că obiectivele armatei române sunt complexe şi va trebui să facem împreună eforturi ca aceste obiective să fie realizate. Sperăm că începând cu anul 2013 să gasim soluţii şi să reuşim împreună cu Ministerul Finanţelor să finanţăm mai bine Armata„, a declarat Mircea Duşa la preluarea şefiei Ministerului Apărării Naţionale.

Mircea Duşa a fost transferat de la Interne la Apărare deoarece PNL a avut prima opţiune pentru unul dintre aceste două ministere şi a decis să îl propună pe Radu Stroe la Interne, spunând că pentru partidul liberal este important să deţină acest minister, a declarat liderul PSD, premierul Ponta.