Mircea Duşa (PSD) spune pentru cine a modificat PDL „pe picior” Legea lustraţiei

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că Legea lustraţiei adoptată de Cameră a fost modificată "pe picior" de PDL, pentru ca anumite persoane să iasă de sub incidenţa legii, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 17:04
Mircea Duşa (PSD) spune pentru cine a modificat PDL „pe picior” Legea lustraţiei

Duşa a spus că la nivelul PSD nu s-a luat încă o decizie cu privire la eventuala contestare la Curtea Constituţională a Legii lustraţiei, juriştii partidului analizând textul de lege.

Deputatul PSD a afirmat că, „la indicaţiile PD””, a fost adoptată o lege „pe picior”.

„Probabil că a visat cineva azi-noapte că trebuie adoptată legea şi s-a făcut un raport pentru anumite persoane, pentru a scoate din lege pe fostul premier, pe actualul premier şi pe domnul Meleşcanu. Împotriva cutumelor parlamentare, s-a invocat existenţa unor erori materiale ca să se modifice legea în plen, pentru a scoate de sub incidenţa legii pe cei din UTC şi pe cei din misiunile diplomatice şi consulare”, a spus Duşa.

El a declarat că noua formă a legii lustraţiei interzice numirea în funcţii de demnitate a foştilor procurori comunişti, ceea ce ar însemna că „Monica Macovei va fi lustrată”.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea lustraţiei, care impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist. Proiectul de lege a fost adoptat de plenul Camerei cu 167 „pentru” şi patru abţineri, în absenţa opoziţiei.