Mircea Duşa: Sunt generate condiţii de creştere a capacităţii operaţionale a forţelor armate

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că în urma măsurilor programului de guvernare pentru perioada 2012-2016 au fost generate condiţiile de creştere a capacităţii operaţionale a forţelor armate şi implementarea unui model de management al resurselor umane care să reprezinte dezvoltare profesională şi evoluţia cadrelor.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 10:19
Mircea Duşa: Sunt generate condiţii de creştere a capacităţii operaţionale a forţelor armate

„În aceşti 10 ani de când ţara noastră a aderat la NATO, militarii români au adus cinste şi demnitate României. Programul de guvernare în perioada 2012-2016 şi-a propus să asigure elementele de continuitate strategică, pe coordonatele NATO şi ale Uniunii Europene, ale parteneriatelor strategice pe care noi le avem cu SUA”, a spus Mircea Duşa.

La prezentarea bilanţului activităţii MApN pe anul 2013 şi anunţarea obiectivelor pentru 2014 participă şi preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, directorul SRI, George Cristian Maior, şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă, precum şi cadre militare din armată.

„O problemă deosebită în toată această perioadă vizavi de transformarea armatei, de alocarea fondurilor bugetare pentru modernizarea ei, în anul 2013, conform strategiei adoptate în CSAT a început alocarea într-un ritm mai susţinut a fondurilor spre bugetul MAPN şi am elaborat în acest program de modernizare a armatei pe perioada 2012-2016 şi, în perspectivă, până în anul 2022, astfel încât elementele de modernizare şi restructurare a armatei să fie compatibile cu cele ale NATO”, a mai declarat Mircea Duşa.