Mircea Geoană a dezvăluit care a fost primul său salariu și ce a făcut cu banii: „Am avut și viață de șantier, dar mi-a plăcut. Am chemat prietenii și am dat de băut”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a spus cât a fost primul său salariu, dar și cum a reacționat soția lui când s-a dus cu banii primiți acasă.

28 nov. 2023, 19:56
Mircea Geoană a dezvăluit care a fost primul său salariu și ce a făcut cu banii: „Am avut și viață de șantier, dar mi-a plăcut. Am chemat prietenii și am dat de băut”
Mircea Geoană a dezvăluit cât a fost primul lui salariu

Invitat în podcastul „Acasă la Măruță”, Mircea Geoană a vorbit despre salariile pe care le-a avut de-a lungul timpului.

„Am câștigat bine! Am câștigat 4.000 și ceva de lei la primul salariu, ca inginer la Energomontaj. Eu am lucrat cinci ani pe șantier. Pare neverosimil acum, dar așa am fost, cu cizme, vorbind mai urât acasă. Nevastă-mea spunea: ‘Avem musafiri, nu mai înjura!’ Am avut și viață de șantier, dar mi-a plăcut!”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Citește și: Cum a cunoscut-o Mircea Geoană pe ”dragostea” lui Mihaela: ”La coadă … ”

Mircea Geoană spune că salariul era unul destul de mare, dar șocul real a fost la primul salariu de la Externe.

„La primul salariu eram logodiți. Cred că am chemat prietenii noștri acasă – aveam un mic apartament în București – și am dat de băut.

Șocul cel mai are a fost la primul salariu de la Externe. Eu, când am terminat la Energomontaj, eram adjunct de șef de brigadă și câștigam 7,150 de lei pe lună. Erau bani mulți!

Prima leafă la Externe a fost de 3.050 de lei. M-am dus cu banii acasă, la nevastă, și zice: ‘Unde ai ascuns banii? Ce ai făcut cu banii?’ Zic: ‘Ai vrut să vorbesc frumos. Asta e, pe bani mai puțini!’”, a spus el.

Citește și: Replica lui Mircea Geoană la atacul lui Marcel Ciolacu: „Îl înțeleg, am mâncat și eu pâinea asta”

Secretarul general adjunct al NATO spune că și în prezent are un salariu mare, dar consideră că e o leafă meritată.

„Da! Ne plătesc bine! Sunt foarte bun la ceea ce fac și e normal ca pe cei foarte buni să-i plătești foarte bine”, a declarat Mircea Geoană, întrebat dacă salariul de la NATO e mare.