Mircea Geoană avertizează despre dezinformările lansate de Rusia. „Este intolerabil. Există o avalanșă care vine către noi, în jurul COVID”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a tras din nou un semnal de alarmă cu privire la "avanlanşa de dezinformare" declanşată de Rusia inclusiv la adresa României în timpul pandemiei COVID şi în jurul momentelor de alegeri.

06 dec. 2021, 23:58
Mircea Geoană avertizează despre dezinformările lansate de Rusia. „Este intolerabil. Există o avalanșă care vine către noi, în jurul COVID”

Mircea Geoană, numărul doi în NATO, a criticat şi concentrarea de trupe ruseşti în jurul Ucrainei.

„Există o intensificare a tensiunilor, există o diversificare a instrumentelor pe care țări ca Belarus sau Federația Rusă le folosesc împotriva noastră, inclusiv dezinformare masivă, inclusiv știri false, inclusiv amplificarea unor tensiuni care sunt reale uneori în țările noastre”, a declarat secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, la Digi24, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Mircea Geoană atrage atenția: ”Avem o suprapunere de crize. România va fi ajutată de țările partenere”

Geoană a reiterat că oficialii NATO şi cei ai Comisiei Europene  lucrează „zi de zi” la o unitate de combatere a dezinformării.

„Există o avalanșă de dezinformare care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme, în America în jurul problemelor rasiale, în jurul momentelor de alegeri. Este intolerabil. Jocul ăsta se joacă și are niște limite, dar în momentul în care încerci să influențezi alegerea democratică pentru președinte, pentru Parlament sunt lucruri inacceptabile.

Observăm cu preocupare și amenințări de tip tradițional, sisteme de rachetă ultramoderne, amplasamente în diverse locații a unor sisteme avansate oarecum mai clasice, observăm cu îngrijorare folosirea ultimei generații de arme anti-satelit… (…) Din zona cyber, din zona spațiu, din zona dezinformare, din zona hibridă, din zona tradițională militară, din zona echipamente, inclusiv la nivel nuclear există o perioadă… De asta NATO este important”, a adăugat Geoană.

De asemenea, secretarul general adjunct NATO a analizat concentrarea trupelor rusești în jurul Ucrainei.

„Să nu mai folosească NATO ca pretext pentru intenția evidentă de a recrea sfere de influență în Europa. Ce se întâmplă în jurul Ucrainei, pentru că Crimeea este teritoriu ucrainian, vedem cu preocupare această concentrare neobișnuită de forțe militare. Spunem extrem de clar: este un lucru pe care Federația Rusă trebuie să înceteze să-l mai facă, să nu escaladeze, să înțeleagă că dialogul și diplomația sunt necesare. O nouă incursiune militară va avea, din punct de vedere politic, economic și financiar, un cost foarte sever pentru Federația Rusă”, a conchis oficialul NATO, conform sursei citate.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, anunţ bombă despre candidatul PSD la prezidenţiale. „Nu exclud o candidatură a lui Mircea Geoană”