Mircea Geoană dă cărţile pe faţă. De ce se implică România în conflictul din Ucraina

Mircea Geoană a dezvăluit, în cadrul podcastului lui Mihai Morar, care este adevăratul motiv pentru care România s-a implicat în conflictul din Ucraina.

01 iun. 2022, 21:43
Mircea Geoană dă cărţile pe faţă. De ce se implică România în conflictul din Ucraina

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a făcut dezvăluiri privind motivele care i-au determinat pe români să se implice în conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Mircea Geoană: „Nu avem nevoie de Rusia, din nou, pe granițele noastre”

Secretarul general adjunct al NATO spune că nevoia de a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia face parte dintre-un interes moral, politic şi strategic.

Citeşte şi Mircea Geoană, surprins de avertismentul lui Putin: „Eram convins că NATO e frământarea lor centrală”

„Nevoia de a ajuta Ucraina și Republica Moldova face parte dintr-un interes moral, politic și strategic, pe care noi toți, de la polonez la român, îl avem. Nu avem nevoie de Rusia, din nou, pe granițele noastre, pentru că știm ce înseamnă presiunea unui colos pe granițele noastre”, a declarat Geoană la podcastul lui Mihai Morar.

De asemenea, secretarul general adjunct al NATO a povestit că, în urmă cu mai mulţi ani, Vladimir Putin nu a fost de acord cu aderarea României la NATO.

„L-am întâlnit pe Vladimir Putin şi mi-a spus: ‘Mă, suntem foarte nemulţumiţi că aţi intrat în NATO, dar cu americanii mai ştim să lucrăm, dar atenţie cu UE, că vă transformă în colonie economică!’ „, i-a spus Geoană lui Morar.

Secretrul general adjunct al NATO a mai mărturisit că Vladimir Putin a încercat de mai multe ori să-i convingă pe reprezentanții României să nu adere la Uniunea Europeană.

„Încerca să ne convingă să stăm departe de Uniunea Europeană, m-a frapat, eu credeam că NATO ar fi marea lui temere. Nu l-am ascultat, dacă zice ceva, eu fac opusul, mă duc în cealaltă direcţie! Ce s-ar fi întâmplat cu România dacă nu eram în NATO?! Unde s-ar fi oprit ruşii? În ce situaţie am fi fost? Am fi avut bravura ucrainenilor? Am fi avut sprijin atât de mare din partea Occidentului?”, a mai spus Geoană.

Citeşte şi Mircea Geoană: „Există zone unde ruşii sapă tranşee defensive, soarta războiului va lua o altă turnură”

https://www.youtube.com/watch?v=sTYWrFEK934


loading...