Mircea Geoană, despre candidatura la prezidenţiale: „Sunt o figură destul de cunoscută. Această discuţie va fi reluată”

PSD este deja în căutarea unui candidat care să reprezinte partidul la alegerile prezidenţiale din 2024, iar preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu a declarat că selecţia va fi făcută în urma unui proces riguros, care să determine ce personaj politic ar avea cele mai mari şanse.

21 ian. 2023, 09:13
Mircea Geoană, despre candidatura la prezidenţiale: „Sunt o figură destul de cunoscută. Această discuţie va fi reluată”

La rândul său, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a vorbit zilele trecute despre demersurile pe care partidul deja le-a făcut pentru a stabili un candidat pentru alegerile prezidenţiale, dezvăluind că într-un sondaj realizat în toamna anului trecut, unul dintre numele testate a fost cel al lui Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

„A fost și el trecut în sondajele noastre pentru a vedea cum stă. Da, este și el o variantă. Sunt scenarii pe care le luăm în calcul”, a spus Grindeanu.

Întrebat vineri, la Digi 24, dacă ştia că este testat de PSD pentru o eventuală candidatură, Mircea Geoană a lăsat de înţeles că este deschis posibilităţii.

”Parcă e la croitorie, mă măsoară cineva… Nu, sunt cine sunt, îmi fac treaba la NATO, sunt, cred eu o figură destul de cunoscută aici în România. Am discuții amicale cu lideri politici români de la toate partidele. Sunt concentrat pe ceea ce am de făcut acum, e o perioadă importantă. Mă uit cu interes la politica românească, dar sunt convins că această discuțe va fi reluată la un moment dat”, a spus secretarul general al NATO.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, mesaj ferm pentru liberali: „Să se hotărască dacă vor o coaliție cu PSD pe termen lung, atât la nivel central, cât şi local”

Acesta a explicat că ”într-un fel, se simte un pic deasupra zarvei politice din România sau din alte țări” și că, în opinia sa, ”românii au preocupări care sunt mult mai imediate”.

”Când va veni momentul să decid ce am de făcut după ce plec de la NATO o să discutăm”, a spus fostul președinte al PSD.

În interiorul PSD se discută intens despre cine ar trebui să reprezinte partidul la alegerile din 2024, în contextul în care actualul președinte al partidului, Marcel Ciolacu, a declarat în mod repetat că nu dorește să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni. Ciolacu a avansat în schimb variante precum candidați independenți din afara partidului, susținuți de PSD.

Citește şi: Surse România TV: PNL pregătește excluderea lui Florin Cîțu din partid. Fostul premier încearcă dinamitarea partidului