Mircea Geoană: Este nefiresc ca STS să aibă de a face în vreun fel cu alegerile

Fostul candidat la prezidențialele din 2009 Mircea Geoană consideră că este "nefiresc" ca un serviciu secret, în speță STS, să aibă de a face în vreun fel cu alegerile.

23 mai 2017, 19:48
Mircea Geoană: Este nefiresc ca STS să aibă de a face în vreun fel cu alegerile

„Este totalmente nefiresc ca un servicu secret, în speță STS, să aibă de a face în vreun fel cu alegerile și nu vreau să fac niciun fel de afirmație cu privire la implicarea sau neimplicarea acestui serviciu. Este nefiresc și antidemocratic, nu cred că este vreo țară în lume, în lumea democratică autentică, în care un serviciu secret să fie chemat să verifice și să participe la informare, la transmitere de numărătoare de voturi (…) Pentru ce avem AEP, pentru ce avem un sistem de acest gen? Sper ca aceste concluzii, (n.r. ale Comisiei) dincolo de aflarea adevărului sau a adevărului în limita posibilului aflării acestuia să permită perfecționarea sistemului nostru democratic și un element de anticorpi în sistemul nostru democratic pentru anii și deceniile care vin”, a afirmat, marți, Mircea Geoană la audierea sa în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009.

Audierile de săptămâna viitoare în comisia de anchetă vor începe luni, de la ora 9,00, cu fostul candidat la prezidențialele din 2009 Mircea Geoană, care a fost prezent și marți la comisie mai bine de o oră.

Citeşte şi: Comisia de anchetă a prezidenţialelor din 2009 continuă audierile. Sunt aşteptaţi Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc