Mircea Geoană îi liniștește pe români și spune că NATO îşi face treaba: „Nu sunt riscuri de securitate pentru România!”

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat, vineri seară, că românii trebuie să fie absolut convinşi că NATO este foarte serios în apărarea întregului teritoriu aliat, inclusiv al României.

17 feb. 2023, 22:47
Mircea Geoană îi liniștește pe români și spune că NATO îşi face treaba: „Nu sunt riscuri de securitate pentru România!”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre războiului declanșat de Rusia în Ucraina și spune că Alianța Nord-Atlantică va continua să întărească Flancul estic.

Citiți și: Interviu cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, la un an de la declanşarea războiului din Ucraina: „Suntem cu toţii conştienţi de faptul că perioada următoare va fi foarte intensă”

Acesta a declarat, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, că NATO face tot ceea ce trebuie ca să protejeze fiecare centimetru pătrat al ţărilor partenere.

Mircea Geoană a dat asigurări că NATO va continua să apere România

Mircea Geoană spune că toate țările din NATO, inclusiv cele din flancul estic și mai ales vecinii imediați ai Ucrainei, și-au făcut datoria şi au ajutat ucrainenii.

„Este foarte important ca acest nivel de solidaritate și unitate, pentru a continua să sprijinim Ucraina, să fie păstrat și aici trebuie și noi să continuăm să creăm unitate în interiorul sistemului nostru democratic, dar este evident și obligația și interesul Ucrainei să păstreze acest front unitar din partea Occidentului democratic, care ajută Ucraina de o manieră incredibil de puternică și nu doar militar, dar și economic.

Liderii noștri la Madrid au aprobat o creștere fără precedent a prezenței, a complexității și a calității prezenței NATO pe Flancul Estic. În această primăvară vom avea un exercițiu inclusiv în România, pentru a aduce grupul de luptă condus de Franța, găzduit de România, la nivel de brigadă. Vom vom avea până la Vilnius o nouă generație de planificare militară, operațiuni multidomeniu, repoziționare de echipamente, colaborare aliată.

„Vreau să reasigur încă o dată prietenii și cei din România, cu care am o relație evident specială, că nu sunt motive de îngrijorare, că ne facem treaba.

Noi trebuie să facem altceva în schimb. Să rămânem uniți și să nu ne lăsăm dezbinați de dezinformare, de teorii ale conspirației care de multe ori macină încrederea. Nu sunt riscuri de securitate pentru România”, a declarat Mircea Geoană.

Citiți și: Mircea Geoană o contrazice pe Maia Sandu: „Rusia nu are forţa să facă acest lucru”