Mircea Geoană: O coaliţie a partidelor mici, în jurul PSRO, poate reprezenta o soluţie

Mircea Geoană, preşedintele PSRO, confirmă că a avut discuţii cu Partidul România Unită al lui Bogdan Diaconu, dar spune că nu au ajuns la acord sau înţelegere. Mircea Geoană afirmă că o eventuală alianţă ar trebui să fie făcută în jurul PSRO.

30 aug. 2016, 14:01
Mircea Geoană: O coaliţie a partidelor mici, în jurul PSRO, poate reprezenta o soluţie

Mircea Geoană vede o alianţă a partidelor mici ca o măsură împotriva unei eventuale majorităţi la care să participe ALDE şi Mişcarea Populară, partide conduse de Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu.

„Am văzut în presă tot felul de speculații. Așa că cel mai bine este să clarific eu situația. Așa cum am spus și ieri, pericolul ca Tăriceanu și Băsescu, doi luptători împotriva justiției și a dezvoltării României, să fie veriga lipsă care va compune următoarea majoritate este extrem de mare. În principal din acest motiv, o coaliție a partidelor mici poate reprezenta o soluție. Dar nu în orice condiții. Ci o acțiune în jurul PSRO, respectând criteriile și valorile noastre privind o altă politică economică și socială, integritate, transparență și direcția pro-occidentală a României. Aceste lucruri nu sunt negociabile. 

Cât despre faimoasele poze, o discuție nu înseamnă un acord. Iar discuțiile viitoare cu toți posibilii parteneri vor depinde de respectarea acestor condiții și valori”, a scris Mircea Geoană pe Facebook.

Mircea Geoană a fost surprins la o întâlnire cu Bogdan Diaconu, la care a participat şi deputatul Sebastian Ghiţă. Acesta din urmă a anunţat marţi că s-a înscris în Partidul România Unită, după ce în urmă cu câteva luni a părăsit PSD.

Citeşte şi: Mişcări de trupe pe scena politică din România. Mai mulţi lideri politici migrează spre un nou partid FOTO