Mircea Geoană, posibil candidat la prezidențiale: „Zilele următoare voi face un anunț”. Ce va spune despre viitorul României

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, i-a invitat pe români să îl urmărească pentru că are un mersaj important de transmis despre viitorul României.

21 nov. 2023, 16:38
Mircea Geoană, posibil candidat la prezidențiale: „Zilele următoare voi face un anunț”. Ce va spune despre viitorul României
Mircea Geoană, posibil candidat la prezidențiale: „Zilele următoare voi face un anunț”. Ce va spune despre viitorul României

Posibilul candidat la prezidențiale, Mircea Geoană, i-a invitat pe români, într-un mesaj video postat pe Facebook, marți, 21 noiembrie, să îl urmărească, fiindcă „zilele următoare voi face un anunț strâns legat de o viziune sănătoasă și ambițioasă pentru România”.

Citește și: Cum îl atacă Mircea Geoană pe Marcel Ciolacu pe banii austriecilor de la OMV și ai rușilor?!

Mircea Geoană, anunț despre viitorul României

Actualul secretar general adjunct al NATO și posibilul viitor președinte al țării, Mircea Geoană, le-a transmis un mesaj important românilor prin intermediul paginii sale de Facebook.

„Cât de mult se poate transforma România? Cât de mult ținem să gândim cu mințile noastre și să nu mai facem lucrurile la dictare? Cât de mult se poate inova în România? Ce viziune realistă pentru viitor ne putem construi?” afirmă Mircea Geoană în clipul video postat pe Facebook, care menționează că în spatele promisiunilor neonorate, un viitor mai bun există pentru români: „Viitorul României a intrat în criză de timp. De zeci de ani plutește în ceață, se împleticește în vorbele unor politicieni și cam atât. Viitorul României trebuie reproiectat pe baze reale, pe nevoi concrete, pe termen scurt, mediu și lung. Trebuie cântărit inginerește”.

„Dragi prieteni, vă invit să ţineţi aproape, fiindcă zilele următoare voi face un anunț strâns legat de o viziune sănătoasă și ambițioasă pentru România”, și-a încheiat Geoană mesajul video.

Mandatul lui Mircea Geoană la NATO expiră în octombrie 2024, înaintea alegerilor prezidențiale. Surse din anturajul fostului lider PSD, citate de Libertatea, menționează că Geoană intenționează să candideze la președinția României ca independent și își pregătește terenul în acest sens. Secretarul general adjunct al NATO va lansa pe 24 noiembrie 2023, la Târgul Gaudeamus, o carte intitulată „Bătălia pentru Viitorul României”.

„România se află într-un moment mai periculos decât alte naţiuni, în plin cerc vicios al neputinţelor şi al corupţiei de acasă faţă de diferenţele de nivel economic şi de calitate a serviciilor publice din Occident. Nici un lider politic şi nici un factor de influenţă economică sau culturală nu au ştiut sau nu au putut să scoată România din acest cerc vicios”, afirmă Mircea Geoană în cartea sa.

Ipoteza candidaturii lui Mircea Geoană ca independent la președinție în 2024 reiese și dintr-un fragment din carte, în care a făcut referire la președintele Cehiei, Petr Pavel: „Exemplul recent al preşedintelui Cehiei (un fost comandant al Comitetului Militar al NATO) este concludent. A candidat ca independent, preferabil cu susținere politică, însă cu capacitatea de a propune și, la nevoie, impune o agendă care să transcende interesele înguste de partid. A câştigat susținut, iar nu dependent de partide”.

Citește și: Mircea Geoană: „Războiul este posibil în Europa, este momentul să reinvestim în apărare şi securitate naţională”