Mircea Geoană: „Ucraina trebuie ajutată. Cu cât ajutăm mai mult acum, cu atât mai repede vine pacea. Dar fără să escaladeze într-un război NATO – Rusia”

Ucraina poartă, în prezent, un "război de independență" pe care e foarte important să-l câștige, iar țara vecină trebuie ajutată cu tot ce are nevoie pentru pregătirea contraofensivei, a declarat Mircea Geoană în cadrul unui interviu.

20 mai 2023, 08:44
Mircea Geoană: „Ucraina trebuie ajutată. Cu cât ajutăm mai mult acum, cu atât mai repede vine pacea. Dar fără să escaladeze într-un război NATO – Rusia”

Mircea Geoană spune că cu cât Ucraina e sprijinită mai mult, cu atât vine mai repede pacea.

„Trebuie să spunem încă o dată că sprijinim acum Ucraina cu mijloace de care are nevoie pentru a pregăti contraofensiva și a schimba dinamica pe terenul de luptă. Cu cât ajutăm mai mult Ucraina acum, cu atât mai repede vine pacea. Scopul nostru principal este să-i ajutăm pe ucraineni, care sunt în plină pregătire pentru contraofensivă, cu mijloace de care au nevoie să-și recâștige teritoriul propriei țări, nu să meargă către Moscova sau dincolo de alte zone”, a declarat Mircea Geoană.

Citește și Mircea Geoană, anunţ de ultimă oră despre candidatura la prezidențiale. PSD şi PNL, luate prin surprindere!

Ucraina trebuie ajutată, dar fără a duce la escaladarea situației pentru că nu avem niciun fel de interes ca un război deja atât de sângeros şi de păcătos să escaladeze într-un război şi mai mare – între NATO şi Federaţia Rusă”.

„Asta este obligaţia secretarului general şi a mea, ca lideri polici ai Alianţei, să fim siguri că ajutăm Ucraina să izbândească, dar în aşa fel încât să nu ducem acest război la un nivel de conflagraţie care va fi mult mai severă şi cu consecinţe mult mai grave”, a spus Mircea Geoană.

Citește și Mircea Geoană, interviu la Trinitas: „Mergeți la Biserică, face bine! Credința nu e demodată niciodată. Sunt creștin ortodox român, asta-mi e identitatea”

Ce ar face Mircea Geoană dacă ar fi președintele României

„Nu vreau să fac niciun fel de supoziție, dar spun un singur lucru: toată istoria modernă a României este făcută din șanse fructificate de elitele românești, la plural, în momente de șocuri geopolitice. Așa s-a născut România Mică. România Mică s-a născut după războiul Crimeii, România Mare s-a născut după Primul Război Mondial și România occidentală s-a renăscut după căderea comunismului. Trăim din nou un astfel de moment. Nu am un alt sfat de dat, din nicio poziție. Singurul meu sfat este: ne uităm puțin în trecut și elitele românești, de toate felurile, nu erau atât de perfecte și de celebre precum ne imaginăm noi în istorie, dar au avut puterea să-și dea mâna și să-și spună: o șansă ca asta nu se ratează. Ăsta este mesajul meu pentru oricine va fi în orice poziție, mică sau mai mare în această țară. Este din nou șansa să mergem mai departe cu proiectul național și cred că vom fi cu toții capabili, fiecare în rolul său, să ne facem datoria față de această țară,” a transmis Mircea Geoană la Digi24.